Florin POPESCU (PDL) ”Guvernul U.S.L. se pricepe să taie: taie din veniturile românilor şi, mai nou, taie panglici!”

Declaraţie Politică

La un an şi jumătate de când peste România s-a abătut dezastrul U.S.L., ţara se confruntă cu probleme din ce în ce mai grave: rata şomajului este într-o continuă creştere, puterea de cumpărare a românilor scade, investiţiile sunt din ce în ce mai puţine, micii întreprinzători şi agricultorii sunt sufocaţi de biruri, iar acest Executiv ne demonstrează, pe zi ce trece, neputinţa de a remedia vreuna dintre aceste probleme.

Mai mult, dorind să mascheze această incompetenţă, ce defineşte azi Guvernul U.S.L., miniştrii şi reprezentanţii autorităţilor locale s-au specializat în … taiatul panglicilor. Să nu ne gândim că s-au apucat să taie panglicile proiectelor demarate de ei. Nu! Astăzi vedem cum minştrii sunt prezenţi la inaugurarea fiecărui pod, poduleţ, pista de alergat, lift de spital sau oricare alt fragment de proiect.

Câtă vreme erau în opoziţie, proiectele pe care acum le inaugurează cu mare fast erau vehement criticate de coaliţia PSD-PNL-PC.

Un exemplu de acest tip este recenta „inaugurare” a podului de peste Râul Argeş, de la Ioneşti, jud. Dâmboviţa, a domnului ministru Dan Şova. Penibilul situaţiilor în care a reuşit „ministrul marilor proiecte” să intre în ultima perioadă nu a făcut notă discordantă nici în acest caz. Astfel, domnul ministru Şova a inaugurat, pe data de 10 octombrie 2013, un obiectiv ce a mai avut parte de o inaugurare, la 1 octombrie 2013, fără tăiat de panglici, de data aceasta. Mai mult, „evenimentul” a avut drept rezultat blocarea circulaţiei timp de o oră şi formarea unei coloane kilometrice de maşini ce aşteptau să tranziteze podul.

Culmea neruşinării nu a fost, însă, inaugurarea de două ori a unui obiectiv doar pentru ca un ministru să îşi poată trece în palmares încă o panglică tăiată, ci că la această inaugurare nu au fost invitaţi oamenii care au muncit, efectiv, pentru ca acest pod să se transforme dintr-un proiect pus pe hârtie, într-un proiect materializat. Printre aceştia se numără deputatul PDL de Găeşti,  domnul Iulian Vladu, şi multe alte persoane care, într-un fel sau altul, au contribuit la realizarea acestui obiectiv..

Această atitudine este specifică actualei conduceri a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care, în ton cu politica dusă la nivel central, doreşte să îşi aroge proiectele predecesorilor, proiecte criticate câtă vreme se aflau în opoziţie.

Referitor la podul de la Ioneşti, trebuie menţionat că acesta trebuia dat în folosinţă încă din octombrie 2012. Pentru acest lucru, Guvernul condus de Emil Boc a alocat suma de 10.800.000 lei, bani care, cu ocazia rectificării bugetare din august 2012, au fost tăiaţi de către actualul Guvern, fapt ce a întârziat cu un an darea lui în folosinţă.

Fac un apel la întreaga clasă politică aflată la putere să abordeze problemele cetăţenilor cu seriozitate, să nu mai minimalizeze eforturile guvernelor anterioare concretizate în obiective de importanţă locală şi să renunţe la manifestări şi atitudini ridicole, bine regizate, dar care nu mai pacălesc pe nimeni.

Vă mulţumesc,

Deputat PD-L: Florin Aurelian Popescu

4 Comments

  • Cat adevar ziceti domnule presedinte!!! Pana mai acu un an se vaitau de greaua mostenire, si acum inaugureaza proiectele dumneavoastra….

  • fîs, aşa faceţi cu toţii, mi-e greaţă! 🙁

  • Rusine USL pt pt omisiuni nerespectate.
    Rusine Adrian Tutuianu pt proasta conducere a CJD-ului

  • … spre deosebire de popescu care nu a taiat venituri, el doar a triplat dar nu venitul ci norma de venit – automat si impozitul – la anumite categorii de PFA. Ipocrizie maxima.

leave a reply