Florin Popescu cere demisia vicelui CJD, Marinescu

Comunicat de presă

Ioan Marinescu trebuie să demisioneze din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița! Dovedind că nu și-a schimbat năravul din vremurile când era secretar UTC, Marinescu încearcă să pună pumnul în gura presei, apelând la un limbaj suburban și la tehnici de intimidare specifice bolșevicilor, de care Marinescu nu pare a se fi rupt cu adevărat.

Vicepreședintele CJ Dâmbovița, Ioan Marinescu, cunoscut drept Jean Marinescu, și-a dat în petic, aseară, într-o emisiune găzduită de postul de televiziune Columna TV in Târgoviște. Dovedindu-se ”demn” soldat al unui partid (PSD) care vede în presa independentă un inamic de moarte, Marinescu, în stilul deja consacrat de partidul al cărui membru, este, a încercat să-l intimideze pe moderatorul emisiunii, pe care l-a amenințat că îi pune ”leucoplast la gură” dacă ”nu face ciocul mic”.

Tonul agresiv, exprimarea de maidan și amenințările voalate la adresa jurnalistului – care nu a făcut altceva decât să insiste a afla răspunsuri ce vizau evoluția șomajului, dar și alte aspecte ale vieții economico-sociale din județul Dâmbovița – au dovedit o dată în plus intoleranța pe care PSD o manifestă față de tot ceea ce nu i se supune necondiționat. După ce au încercat să închid un post tv (Realitatea TV) printr-o Lege cu dedicație, după ce Victor Ponta, în calitate ministru interimar la Ministerul Finanțelor Publice, a blocat conturile celui mai critic ziar la adresa puterii (Evenimentul Zilei), iată că reprezentanți de frunte ai partidului înființat de ”emanatul” Iliescu încearcă să intimideze și să pună pumnul în gura presei locale.

Fără nicio jenă, Jean Marinescu își permite să intimideze și să amenințe, în direct și la oră de maximă audiență, un jurnalist care nu făcea altceva decât datoria.

Cu o presă aproape în totalitate aservită puterii, puținii jurnaliști care își asumă misiunea de a spune adevărul sunt vânați abuziv și fără cruțare, de politrucii din PSD.

Consider că atitudinea ”vicelui” CJ Dâmbovița, Ioan Marinescu, este incalificabilă și, în orice caz, inacceptabilă într-o țară membră a Uniunii Europene, unde (teoretic) domnește STATUL DE DREPT.

Pentru că transformă proasta creștere și insulta în arme de luptă împotriva presei independente, îi cer lui Jean Marinescu să își dea demisia de onoare din funcția pe care o deține. Asta dacă știe ce este aceea onoare!

  • decît demisia, un asemenea specimen ar trebui să rămînă “carne de tun” acolo unde este pentru jurnaliştii cu sînge în instalaţie.
    părerea mea. 😉

leave a reply