Florin Popescu: Am votat un pentru un profesionist în fruntea TVR

COMUNICAT DE PRESĂ. Astăzi, la votul pentru desemnarea directorului TVR, am votat în favoarea unui profesionist, un om care a plătit greu pentru că ne-a ajutat atunci când am avut nevoie.

Am ales să votez, alături de colegul meu, Toader Paleologu și de alți colegi din opoziție, pentru numirea lui Stelian Tănase în fruntea TVR, din cel puțin două motive. Mai întâi, d-lui Tănase nu i se poate reproșa că nu ar fi un profesionist , după cum nici calitatea de om de cultură nu îi poate fi pusă sub semnul îndoielii. Ori, într-o vreme în care gigeii fac o frumoasă carieră, distrugând tot ce ating, avem nevoie de oameni asemenea d-lui Stelian Tănase, mai ales în situația în care a ajuns TVR din cauza fostului director, ”Gigel” Elwis Săftoiu.

Un al doilea motiv pentru care am votat pentru numirea d-lui Tănase își are rădăcinile în urmă cu un deceniu, atunci când Stelian Tănase, realizator la TVR, i-a invitat în emisiunea sa pe Traian Băsescu și pe Theodor Stolojan. A fost un gest extraordinar pentru noi, alianța D.A. fiind, pe atunci, izolată mediatic, din ordinul lui Adrian Năstase. Ori, gestul de a invita liderii opoziției, în ciuda interdicției dispusă de Năstase, l-a costat postul pe Stelian Tănase, care a fost dat afară de la TVR. Ne-a ajutat când ne-a fost greu și a plătit un preț mare pentru asta. Iată de ce consider că trebuia să-l sprijinim acum.

Un al treilea motiv pentru care l-am votat pe dl. Stelian Tănase este acela că, așa cum îl cunosc, este capabil să facă din TVR un ”jucător” corect, onest și echidistant pe piața media românească, în anul electoral 2014. Sper din tot sufletul că o va și face.

 

Deputat,

Lect. Univ. dr. Florin POPESCU

 

20.12.2013

2 Comments

 • na, drace! “profesionist” în ce, tată?
  să lăsăm cultura, aici e vorba de management.
  ca realizator (nu manager!) tv i-a invitat pe Băse şi Tody la TVR ca după aceea să-i hăcuiască la (i)RTV-ul lui Vîntu. de ce nu dai adevărul rotund?
  tot cu vrăjeala BBC l-a girat şi pe Vîntu la CNA, tot ca “jucător corect,” pentru prelungirea licenţei. şi? biştarii contează!
  să uităm că în 2012, Tănase a semnat “Scrisoarea către UE”, în care susţinea că suspendarea lui TB nu e o lovitură de stat?
  dar să vedem blogul lui, unde javra arivistă scuipă şi linge pînă ce ajunge la “găurica”.
  îţi dau eu, tată, al patrulea motiv:ai vrut să le-o tragi pedeliştilor, care au părăsit sala, pentru ce ţi-au făcut. asta aplaud!
  şi mai termină cu comunicate din astea indigeste.

leave a reply