Fiii Enei și-au celebrat eroii

Fieni, cel mai nordic oraș al județului Dâmbovița, a devenit în ultimii ani un pol al dezvoltării, privit prin prisma administrației locale, dar și un exemplu demn de urmat în ceea ce privește recuperarea și promovarea valorilor și a moștenirii istorice.

Având o istorie multi-seculară, orașul care își extrage ”seva” din izvorul etimologic ”Fiii Enei”, cum spune un izvor istoric, știe să prețuiască devotamentul și jertfa fiilor săi.
În ziua de Înălțare, celebrată ca Zi a Eroilor în România, primăria Fieni a organizat o emoționantă (chiar dacă nu neapărat fastuoasă) ceremonie dedicată eroilor din toate vremurile, care s-au jertfit pentru binele copiilor lor, pentru apărarea țarinei lor.
Chiar dacă vremea a fost potrivnică (de parcă și cerul ar fi vrut să-i plângă pe cei căzuți), cei ce au vrut să-și celebreze eroii au înfruntat vremea și au participat la ceremonia organizate în Fieni, la biserica Sf. Nicolare din centru orașului. Aici au fost depuse coroane de flori in memoriam eroilor neamului, care se trăgeau din ținuturile ”Fiilor Enei”.
Cinste lor, eroilor! Dumnezeu să-i odihnească și Christos s-a înălțat!

leave a reply