Fieni: soluții ingenioase pentru modernizarea cartierelor

Una dintre ”bolile” de care suferă cele mai multe dintre orașele noastre este ”sindromul periferiei”, care se manifestă prin lipsa de preocupare față de zonele mai puțin vizibile ale localităților respective – nu neapărat cartiere periferice, ci pur și simplu zone imprtante din orașe care se află în spatele blocurilor.

Pentru edilii gospodari această problemă nu a constituit decât o nouă provocare, ușor surmontată de gospodarii adevărați. Un exemplu pozitiv ne furnizează primă ria Fieni. În cel mai nordic oraș al județului promisiunea primarului de a ”intra între blocuri” nu a rămas vorbă goală, dovedind, dacă mai era nevoie, că acolo unde există voință și știință, nici resursele nu pot lipsi la infinit. Un cartier în care nu se mai efectuaseră lucrări de modernizare de foarte mulți ani a căpătat o nouă strălucire prin rezolvarea a două probleme punctuale: garajele insalubre au fost desființate, fiind amenajată o parcare acoperită cu materiale ușoare și, în al doilea rând, a fost amenajat un loc de joacă complex, spre bucuria celor mai mici dintre locuitori.

Potrivit arhitectului-șef al orașului, Sorinel Vasile, administrația orașului are planuri mari și cu celelalte cartiere, inclusiv în  satele componente ale orașului, care au statut de cartiere fiind demarate proiecte de modernizare.

 

leave a reply