Festivalul Național „Ileana Sărăroiu”, de șapte ani la Târgoviște.

Ana Maria Popescu 07/11/2019 0
Festivalul Național „Ileana Sărăroiu”, de șapte ani la Târgoviște.

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieții și carierei celei care a fost Ileana Sărăroiu, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița va organiza, în perioada 23-24 noiembrie 2019, cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs Național „Ileana Sărăroiu”.

Festivalul își propune și anul acesta să descopere tinere talente iubitoare de folclor, dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare românești. Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani.

Anul acesta, la concurs s-au înscris 53 de tineri care provin din toate zonele etnofolclorice ale țării. Preselecția se va desfășura în data de 22 noiembrie, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița. Festivalul se va desfășura la Casa Tineretului din Târgoviște (Clubul Studenților), începând cu ora 17:00.

Prima seară de festival este rezervată concursului, urmat apoi de momente artistice extraordinare susținute de: Ansamblul folcloric „Flori Dâmbovițene” (coordonat de doamna prof. dr. Maria Tufeanu), Gabriel Dumitru și îndrăgita interpretă a muzicii populare Steliana Sima.

În seara de gală, pe data de 24 noiembrie 2019, concurenții, publicul, organizatorii,  se vor bucura împreună de momentele muzicale oferite de Constantin Enceanu și Taraful Valentin Albeșteanu, alături de artista Miruna Ionescu.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijată de Ionuț Dumitrescu.

Juriul festivalului este alcătuit din personalități ale vieții culturale și artistice, precum: prof. dr. Eugen Petre Sandu- președinte, cunoscuta realizatoare de televiziune Maria Tănase Marin- membru, muzicolog Roxana Gibescu- membru, managerul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Gabriel Zamfir- membru și, nu în ultimul rând, Ileana Vieru- un reputat realizator de emisiuni la Radio Antena Satelor- membru.

ACCESUL ESTE LIBER.

 

Leave A Response »