FC Chindia, după 22 de ani, în fața unui baraj de promovare în Liga I. Primul meci are loc sâmbătă, orele 19:00, pe stadionul echipei ilfovene

dambovita24 07/06/2018 0
FC Chindia, după 22 de ani, în fața unui baraj de promovare în Liga I. Primul meci are loc sâmbătă, orele 19:00, pe stadionul echipei ilfovene

Sâmbătă, la Voluntari, de la ora 19:00, are loc meciul tur al barajului pentru menținere/promovare în Liga 1, eveniment important pentru Chindia Târgoviște. Formația lui Nicu Croitoru are șansa să revină în prima ligă a fotbalului românesc după 22 de ani, dar pentru a realiza acest obiectiv, trebuie să treacă de echipa pregătită de Adrian Mutu, FC Voluntari, care va lupta să rămână în prima ligă fotbalistică. Emoțiile sunt mari în vestiarul Chindiei, există dorința de promovare, iar conducerea clubului târgoviștean este concentrată pentru a duce la final această misiune extrem de importantă. Alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, vicepreședintele Consiliul Județean Dâmbovița, Alin Manole, președintele FC Chindia, Marcel Ghergu și antrenorul echipei Chindia, Nicu Croitoru au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit deschis despre șansele de promovare, despre atmosfera din echipă, starea de spirit a jucătorilor, despre dificultatea meciurilor pe care Chindia le va disputa împotriva celor de la Voluntari, dar și despre parcursul echipei din ultimii ani.

„După 22 de ani, Chindia Târgoviște are din nou în față perspectiva promovării în prima ligă. Va fi un baraj dificil, dar cred că putem face pasul către prima scenă fotbalistică a țării. În acest moment atât Consiliul Județean Dâmbovița, cât și Primăria Târgoviște a asigurat toate condițiile financiare și toate obligațiile de natură salarială și de altă natură către FC Chindia, cum de altfel o face în mod constant de ceva timp, probabil și aceasta este una din explicațiile pentru care Chindia Târgoviște, iată, în acest moment joacă pentru accesul în prima ligă. În 2015 echipa a promovat din Liga a III-a în Liga a II-a și iată că în sezonul 2017-2018 are în față perspectiva promovării în Liga I” (Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște)

„Este clar că este un moment important în viața echipei noastre, este un moment important pentru orașul nostru, pentru județul nostru… Este clar că ne dorim cu toții să promovăm, am plecat împreună de la un proiect de 4 ani, am obținut rezultate bune și datorită susținerii constante și bune în această perioadă acum ne aflăm în această situație, cu șanse mari de a promova în Liga I. Ca stare de spirit în cabină, există o dorință foarte mare de a face performanță, jucătorii, antrenorii își doresc foarte mult să treacă de această dublă și să ajungem acolo unde cred că ne dorim cu toții. Sunt două meciuri foarte importante, dar în același timp sunt destul de grele, sunt cu un adversar de Liga I, dar avem șansa noastră, ne batem pentru ea până în ultima secundă. Sper ca împreună să facem posibilă această promovare… Noi credem că vom realiza acest obiectiv. Secretul acestei echipe este unitatea, munca și dorința foarte mare de a face perfomanță.” (Marcel Ghergu, președinte FC Chindia)

„Rezultatele care au fost obținute până acum sunt rodul unității de grup… privim această dublă cu Voluntari cu optimism. Suntem conștienți în același timp că ne așteaptă două jocuri foarte grele pentru că, chiar dacă poziția adversarului la nivel de Liga I este cea care a condus-o către jocul de baraj, este un adversar de Liga I, cu jucători cu foarte mare experiență, inclusiv la nivel internațional, sunt jucători care au trecut prin momente de genul acesta și reprezintă un atu în plus pentru ei. De partea cealaltă, cred că și noi venim cu o dorință extraordinară de a face performanță, mai ales că avem o echipă formată în mare parte din jucători târgovișteni sau din județ, crescuți în cercul nostru, sunt foarte mulți jucători tineri și cred că un rezultat foarte bun în aceste două jocuri ar însemna o confirmare a talentului lor. Ne bucură faptul că jucătorii, întreg lotul este pregătit și își dorește foarte mult această performanță, sperăm ca la ora jocului să avem doi jucători apți, acum mai sunt mici probleme pe care sperăm să le rezolvăm până atunci și după primul joc, cel de sâmbătă, să privim cu mai mult optimism jocul de acasă unde așteptăm un număr foarte mare de suporteri” (Nicu Croitoru, antrenor FC Chindia)

„Această promovare a început încă din 2012, atunci când și Consiliul Județean și Primăria Târgoviște a dat credit unei echipe de oameni de pe plan local, pentru că înainte veneau oamenii, ne învăța cum să antrenăm, cum să facem, dar noi am avut încredere în oameni care sunt din Târgoviște, care au plecat împreună cu noi la un drum și își doresc să promoveze. Avem încredere în continuare, avem încredere și în președinte, în antrenor, în băieți și sperăm să aibă determinarea necesară pentru a promova. Cred că asta își dorește toată lumea și suporterii și orașul acesta așteaptă de foarte mult timp acest lucru” (Alin Manole, vicepreședinte CJD)

Leave A Response »