„EUROcaravana Demnității”, inițiată și coordonată de Tineretul ALDE, a ajuns și în Dâmbovița

Ana Maria Popescu 24/04/2019 0
„EUROcaravana Demnității”, inițiată și coordonată de Tineretul ALDE, a ajuns și în Dâmbovița

„EUROcaravana Demnității”, inițiată și coordonată de Tineretul ALDE, a ajuns și în județul Dâmbovița! Președintele TLDE, Claudiu Daniel Catană, însoțit de colegi din organizație, în special de tinerii candidați pe lista partidului la alegerile europarlamentare, a venit la Târgoviște pentru a se întâlni cu cetățenii care rezonează cu valorile promovate de ALDE- demnitate și respect- valori care, susțin tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, sunt obligatorii  pentru România și Europa.

Pe lista ALDE de la alegerile europarlamentare se află foarte mulți tineri, acesta fiind un semn clar că partidul își propune un alt mod de a face politică.

Liderul tinerilor din ALDE, Claudiu Catană, care este și consilier general la Primăria Capitalei, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă proiectele organizației și a transmis și un mesaj dâmbovițenilor și târgoviștenilor, acela că ALDE este un partid deschis, care face politică pentru România și români, un partid care are ușile deschise pentru tineri și ideile lor.  I-au stat alături liderului TLDE la conferința de presă președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, președintele ALDE Târgoviște, Cosmin Bozieru și secretarul executiv al Organizației Județene, Bogdan Manole.

„EUROcaravana Demnității este un proiect marca TLDE care a străbătut în această perioadă de precampanie aproape toate județele țării. Aș vrea să vă spun în primul rând faptul că ALDE este un partid proeuropean, iar România a devenit membru al Uniunii Europene pe vremea când președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu era primul ministru al României. De asemenea, el a semnat în 2005 și actele premergătoare aderării României la Uniunea Europeană. (…) Din punctul nostru de vedere, al tinerilor din ALDE, cei care am pus la cale acest proiect „EUROcaravana Demnității”, nu este suficient faptul că România este membră a Uniunii Europene, trebuie să avem în Parlamentul European parlamentari europeni români care să se lupte pentru români și pentru România, pentru bunăstarea României, pentru demnitatea României și pentru demnitatea românilor în Uniunea Europeană. România nu este o țară de mâna a doua și cei care ne reprezintă acolo trebuie să ne reprezinte cu demnitate și onoare și trebuie să apere în primul rând interesul României, pentru că interesul țării și al cetățenilor români este mai presus decât oricare alt interes. Din păcate, timpul ne-a arătat că nu toți acei români care merg în Parlamentul European se ocupă cu acest lucru… Tocmai pentru asta am demarat EUROcaravana Demnității, să identificăm și să discutăm cu acei români care vor ca România și românii să fie respectași în Uniunea Europeană și interesele românilor și ale țării să fie principala agendă a parlamentarilor europeni. Ne-am întâlnit cu mii de oameni în toate județele din România și feedback-ul pe care l-am primit de la aceștia a fost unul pozitiv. Pe lista ALDE pentru europarlamentare sunt peste 20 de tineri, tineri care au un CV profesional și politic cu care noi ne mândrim, sunt persoane care pot să aducă plus valoare în Parlamentul European, în situația în care ALDE va obține un scor foarte bun. Mesajul pe care aș dori să-l transmit locuitorilor județului Dâmbovița este acela că ALDE este un partid deschis, un partid care face politică pentru România și pentru români. ALDE este un partid care ține cu dâmbovițenii, care ține cu tine și care ține cu tinerii”, a declarat la Târgoviște președintele TLDE, Claudiu Daniel  Catană.

Leave A Response »