Edituri și lansări importante de carte la Salonul Editorial de la Târgoviște, organizat în cadrul „Zilelor Cetății”

Ana Maria Popescu 07/09/2019 0
Edituri și lansări importante de carte la Salonul Editorial de la Târgoviște, organizat în cadrul „Zilelor Cetății”

Edituri din toată țara și-au dat întâlnire în aceste zile la Salonul Editorial de la Târgoviște, eveniment-reper ajuns la a XVIII-a ediție, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița în cadrul „Zilelor Cetății”.

Salonul Editorial dorește să faciliteze contactul publicului dâmbovițean cu oferta de carte a celor mai importante edituri din țară.

La evenimentul de deschidere al Salonului Editorial, alături de directorul Bibliotecii Județene, au participat autorități locale, parlamentari, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, oameni de cultură, reprezentanți ai editurilor din județ, iubitori de cultură și de carte din municipiu și nu numai.

Și pentru că 2019 este declarat „Anul cărții” în România, sub sloganul „Târgoviște citește” Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, cu sprijiul Primăriei Târgoviște, a oferit gratuit cărți celor care au vizitat Salonul Editoral.

În cadrul Salonului Editorial au avut loc și mai multe lansări de carte, care s-au bucurat de aprecierea auditoriului. Vineri, 6 septembrie, Arhiepiscopia Târgoviștei a lansat mai multe cărți importante, precum „Tiparul de la Târgoviște în cultura și misiunea Ortodoxiei românești”, iar Primăria Municipiului Târgoviște a lansat o carte extrem de interesantă care tratează controversele și adevărul istoric în ceea ce privește voievozii Târgoviștei.

Sâmbătă, 7 septembrie, editurile Tritonic și Eikon au lansat o serie de volume care au fost tipărite recent, iar duminică, 8 septembrie, Salonul Editorial se va încheia cu lansarea a nu mai puțin de 27 de volume apărute la Editura Bibliotheca.

 

Leave A Response »