După 20 de ani, reabilitări importante de străzi în cartierul Romlux Târgoviște. Primarul Cristian Stan spune că investițiile nu se opresc aici

După mai bine de 20 de ani în care, timp în care nu s-a aflat pe lista cu priorități a autorităților locale, cartierul Romlux este scos din „noroaie” de actuala administrație târgovișteană. Mai multe străzi din acest cartier au fost reabilitate și modernizate și astfel a fost îndeplinită una dintre cele mai importante promisiuni făcute oamenilor din această zonă a municipiului de către primarul Cristian Stan și echipa sa de la Primărie.

Chiar dacă municipalitatea se confruntă cu probleme financiare au fost realizate lucrări importante de modernizare a infrastructurii rutiere în cartierul Romlux și continuă și proiectul de extindere a rețelelor de canalizare și a celor de gaze naturale în cartierul Priseaca, urmând ca ulterior să se realizeze și lucrări de asfaltare.

„Ne aflăm în cartierul Romlux din municipiul Târgoviște, unde administrația publică locală târgovișteană a derulat primul proiect de modernizare și reabilitare a străzilor din acest cartier. Este vorba despre un proiect de reabilitare și modernizare a aproximativ doi kilometri de drumuri în acest cartier, care nu a făcut niciodată obiectul unor lucrări importante de modernizare a infrastructurii, cu toate restricțiile financiare pe care le-am avut în acest an, iată că am reușit să finalizăm această investiție.

De asemenea, în zona apropiată avem și alte investiții care urmează să se finalizeze în perioada imediat următoare, după aceea au fost realizate lucrări de extindere a rețelei de canalizare și a rețelelor de gaze naturale, spre exemplu strada Pădurii, urmează și aici să se realizeze lucrări de asfaltare și modernizare a infrastructurii, de asemenea, strada Plantelor va face obiectul unui proiect similar.

În acest moment se lucrează în cartierul Priseaca la finalizarea celui de-al doilea proiect important de modernizare de acolo și cu privire la acea investiție, am fost puțin opriți de lipsa banilor la un moment dat, am reușit să deblocăm într-o anumită măsură situația și în această toamnă vom reuși să închidem lucrările de acolo, mai erau lucrări mai ales la zona de poduri, care trebuie să fie finalizate. Pentru că suntem în apropierea străzii Laminorului și pentru că pe această relație, Dragomirești – Priseaca – Târgoviște, în Târgoviște intră foarte multe mașini dimineața, avem și un proiect de fluidizare a traficului la intrare în oraș, în primul rând va fi modificat sensul giratoriu de la intersecția Laminorului și Calea Câmpulung și vom avea un sens giratoriu care să permită un trafic mai dens, un sens giratoriu la dimensiuni normale. De asemenea, vom mai realiza un sens giratoriu care pe strada Laminorului pentru a permite celor care au diferite activități de producție sau clienților de la supermarketurile din zona respectivă să poată să întoarcă. Am finalizat la acest moment o primă parte a documentațiilor tehnice, sper ca cel târziu în primăvară să avem cele două sensuri giratorii care să permită fluidizarea traficului. De asemenea a solicitat avizul CNAIR pe această zonă de intrare în oraș pentru a lărgi puțin strada, astfel încât să nu se mai creeze acel dop la intrarea în oraș, mai ales în perioada în care avem școli”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă susținute pe teren, în cartierul Romlux.

Prezent la conferința de presă alături de echipa de conducere a municipiului Târgoviște, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat echipa de conducere a municipiului Târgoviște că în sfârșit, după 20 de ani de promisiuni, „vorbim de condiții normale în cartierul Romlux”.

„Astăzi ne aflăm într-un cartier în care administrația Primăriei Târgoviște, împreună cu domnul primar, cu viceprimarii, Consiliul Local Municipal Târgoviște, și-au îndeplinit un obiectiv foarte clar. Sunt peste 20 de ani de când vorbim despre condiții normale în cartierul Romlux din municipiul Târgoviște. Așa cum a spus și domnul primar, investițiile din această zonă a municipiului Târgoviște vor fi în continuare îndeplinite. Avem și proiecte în parteneriat între Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște în această zonă”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

leave a reply