Donație importantă făcută de un agent economic Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Aparatură medicală în valoare de câteva miliarde a ajuns în dotarea secțiilor unității spitalicești

Ana Maria Popescu 11/07/2019 0
Donație importantă făcută de un agent economic Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Aparatură medicală în valoare de câteva miliarde a ajuns în dotarea secțiilor unității spitalicești

Sponsorizare fără precedent făcută Spitalului Județean de Urgență de către un important agent economic din județ! Este vorba de ASO CROMSTEEL, societate comercială care își desfășoară activitatea în municipiul Târgoviște și a cărei conducere a decis să vină în sprijinul comunității prin donarea de echipamente medicale Spitalului Județean de Urgență. Este cea mai importantă donație pe care unitatea spitalicească a primit-o vreodată, sponsorizarea venită din partea ASO CROMSTEEL depășind 500.000 lei (adică peste 5 miliarde lei vechi).

Aparatele medicale de înaltă performanță, achiziționate de conducerea societății comerciale, au ajuns deja în dotarea secțiilor Spitalului Județean de Urgență. ASO CROMSTEEL a cumpărat pentru spital un ecograf multidisciplinar în configurație cu 2 sonde, un ecograf portabil în configurație cu 2 sonde, o sondă ecografică pentru glanda tiroidă, 10 monitoare funcții vitale, 8 electrocardiografe, un aparat electroterapie, un aparat laser terapeutic, un aparat electroterapie cu vacuum, un aparat terapie combinată electroterapie – laser și un aparat TECAR, aparate a căror valoare totală este de 516.077,61 lei.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a mulțumit public societății comerciale pentru donația făcută în cadrul unei conferințe de presă la care a participat atât directorul ASO CROMSTEEL, cât și echipa de conducere a Consiliului Județean Dâmbovița, dar și primarul municipiului Târgoviște.

„Este o sponsorizare fără precedent în istoria spitalului, cu o valoare deosebit de mare, noi nu am primit direct banii, ci aparatura, care a fost distribuită deja în diverse secții ale spitalului, în funcție de necesar. (…) Mulțumesc autorităților, conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, care se implică în activitățile spitalului”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, dr. Claudiu Dumitrescu.

La rândul său, directorul ASO CROMSTEEL, Radu Ungureanu, a declarat că demersul face parte dintr-un program face parte dintr-un program de responsabilizare socială derulat de compania pe care o conduce. De asemenea, acesta a făcut și un apel la societățile comerciale din județul Dâmbovița să urmeze exemplul ASO CROMSTEEL și să vină în sprijinul nevoilor Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

„Aș vrea să le mulțumesc și eu autorităților deoarece s-au implicat în acest proiect, ca parte din programul de responsabilitate socială. Aso CROMSTEEL, noi  am gândit această sponsorizare tocmai pentru a ajuta comunitatea unde ne desfășurăm activitatea. (…) Întrucât ne desfășurăm activitatea aici, acesta este locul unde vrem să investim. (…). Noi am făcut o sponsorizare de 5 miliarde de lei vechi, respectiv de 500.000 lei RON. Managerul spitalului ne-a dat o listă cu necesitățile spitalului. Sperăm ca toți oamenii din Târgoviște și din întreg județul Dâmbovița să beneficieze de această aparatură… Invit pe această cale şi alte companii să vină alături de autorități, de spitale, pentru că există companii destul de mari în judeţ care ar putea să ajute”, a transmis directorul ASO CROMSTEEL, Radu Ungureanu.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat la rândul său: „Este un eveniment ce ține de normalitatea unei relații care trebuie să existe între autorități, instituțiile subordonate autorităților locale și mediul privat. Pe această cale, vreau să îi mulțumesc domnului director pentru implicare. Facem pași înainte pentru a demonstra că, la Târgoviște, există o comunitate activă și că, la Târgoviște, se pot întâmpla lucruri bune. Domnule director, inițiativa dumneavoastră este lăudabilă. (…) Eu sper că este doar un început și, în numele instituției pe care o reprezint, vă asigur că avem toată deschiderea să ne implicăm și vă așteptăm alături de noi și în alte proiecte cu impact social.”

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan a salutat și el inițiativa agentului economic târgoviștean: „Participăm la un eveniment care nu este foarte des întâlnit, această modalitate de colaborare, acest parteneriat între mediul privat și o unitate spitalicească. Eu cred că aici discutăm mai mult decât un gest de donație, aici discutăm despre un mesaj foarte clar care este transmis pe de o parte de către CROMSTEEL, pe de altă parte de către administrația județeană, prin Spitalul Județean, un mesaj care vine foarte puternic din zona mediului de afaceri, un mesaj de solidaritate până la urmă cu comunitatea locală. Felicitări CROMSTEEL! Eu cred că este numai începutul unei colaborări care va fi foarte intensă și nu numai în acest domeniu care este, într-adevăr, foarte sensibil și foarte delicat, cel al sănătății. În afară de faptul că este un angajator important din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița, un contribuabil foarte important la bugetul local, iată că ASO CROMSTEEL vine și sprijină comunitatea locală și pe această componentă, mai puțin întâlnită la unitățile economice din județul Dâmbovița. Eu sper ca această donație, acest ajutor să reprezinte un început și de acum înainte să fie tot mai multe parteneriate de acest fel, care reprezintă de fapt aspecte care țin de normalitate, pentru că până la urmă toți trăim aici în municipiul Târgoviște și toți avem nevoie de servicii medicale de calitate. Felicitări și sper să ne mai vedem la asemenea evenimente”

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a vizitat atât un salon din secția Pediatrie, cât și Unitatea de Primiri Urgențe, împreună cu reprezentanții spitalului și alți membri ai personalului, pentru a constata necesitățile în ceea ce privește dotarea și serviciile medicale oferite.

 

Leave A Response »