Vicepreședinții PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea și Titus Corlățean, susțin ideea organizării de dezbateri și alegeri democratice la nivelul Organizației Județene, după modelul Congresului de la nivel central

Ana Maria Popescu 01/07/2019 0
Vicepreședinții PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea și Titus Corlățean, susțin ideea organizării de dezbateri și alegeri democratice la nivelul Organizației Județene, după modelul Congresului de la nivel central

După ultimele evenimente din interiorul partidului, nemulțumirile apărute în urma rezultatului obținut la alegerile europarlamentare, tot mai mulți lideri ai PSD Dâmbovița consideră că este nevoie de organizarea unei Conferințe Județene Extraordinare în care să se aleagă în mod statutar conducerea Organizației. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, dar și senatorul Titus Corlățean, ambii vicepreședinți ai PSD Dâmbovița, consideră că la nivelul județului ar trebui urmat exemplul de la nivel central, acolo unde, în cadrul Congresului, a avut loc o competiție internă corectă, democratică, în care fiecare candidat s-a exprimat liber, așa cum nu se mai întâmplase de multă vreme. Cei doi vicepreședinți ai PSD Dâmbovița susțin că este absolut necesar ca social democrații dâmbovițeni să poată să-și voteze liderii în mod secret, fiecare să intre în cabina de vot și să aleagă așa cum îi dictează inima, conștiința, după ce în prealabil a ascultat „planurile” fiecărui candidat în parte.

Ba mai mult decât atât, cei doi vicepreședinți PSD Dâmbovița susțin că este nevoie de organizarea unei Conferințe de Alegeri și pentru faptul că la nivelul organizațiilor locale expiră și mandatele Birourilor Organizațiilor Locale.

„După modelul care a fost aplicat la centru, cred că și la nivel Organizației Județene Dâmbovița este necesar să facem o Conferință de Alegeri care să statueze un for de conducere validat prin vot secret. Asta este ceea ce cred… În al doilea rând cred că, indiferent că ne place sau nu ne place, ne ducem la „cartea cărților” care se cheamă Statutul Partidului Social Democrat și constatăm că oricum în luna februarie expiră mandatul tuturor Birourilor Organizațiilor Locale alese în luna septembrie 2015. Statutul spune că mandatul este de 4 ani, cum spune la fel de clar că acele Conferințe Extraordinare validează o conducere până la expirarea mandatului de 4 ani. Deci, că ne place sau nu ne place, aceste alegeri vor avea loc… Nu în ultimul rând fac parte dintre aceia care cred că acest partid are nevoie de organizare, acest partid are nevoie de un leadership eficient și are nevoie de oameni care să nu se raporteze doar la funcții, ci să se raporteze la activitatea de zi cu zi în favoarea celor care ne-au mandatat să ocupăm o funcție vremelnică la un moment dat”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea, vicepreședinte PSD Dâmbovița.

„Eu am avut intervenții în cadrul forurilor statutare ale partidului și am spus cam cum văd lucrurile, unde ar trebui să acționăm pentru o mai mare eficacitate, pentru o mai mare contribuție politică a celor care stau la masa decizională, ce formulă de restructurare a Biroului Permanent Județean ar trebui să o promovăm în formulă statutară, în Comitetul Executiv, prin alegeri, pentru a tura mai bine motoarele… Va trebui să avem dezbateri și alegeri democratice, așa cum s-a întâmplat la nivel național, ați văzut că a fost o competiție foarte interesantă, cu candidați care s-au exprimat liber, care au primit mai mult sau mai puțin sprijin, dar a fost o formulă recâștigată de democrație internă pe care o salut… Democrația internă se bazează pe competiție și pe opțiunea liber exprimată.

Situația din PSD Dâmbovița nu este tocmai facilă, PSD Dâmbovița este obișnuit să fie Organizația cu rezultatele cele mai bune, câștigătoare, dar cu rezultate foarte consistente. Avem și noi deficiențele noastre în materie de implicare politică a tuturor celor responsabili la masă, n-am văzut o implicare omogenă și egală din partea tuturora, sunt chestiuni de organizare care trebuie ameliorate în mod evident. Avem de ameliorat calitatea structurilor, implicarea politică și organizarea… Eu văd astfel de lucruri prin alegeri în cadrul Conferinței Județene Extraordinare pentru un nou Birou Județean. Va trebui să lucrăm mai mult între noi la solidaritate, la a înnoda anumite relații și la nivel interuman ca să putem să punem în valoare acest potențial al Organizației PSD Dâmbovița”, a subliniat senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte PSD Dâmbovița.

Leave A Response »