Dialogul constant autorităţi – mediu de afaceri, condiţie esenţială pentru asigurarea unui climat economic sănătos

Recent, autorităţile dâmboviţene au organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ. Au răspuns invitaţiei peste 150 de întreprinzători din diferite domenii de activitate, care au dorit să afle mesajul factorilor de decizie, în privinţa măsurilor de stimulare a mediului de afaceri.

A fost un prim şi bun prilej pentru actuala conducere a administraţiei judeţene şi pentru parlamentarii de Dâmboviţa de a vorbi despre oportunităţi, dar şi pentru a-şi exprima întregul sprijin, pentru stimularea iniţiativelor mediului privat. Totodată, autorităţile au lansat invitaţia la un dialog constant, în care fiecare dintre parteneri să vină cu idei constructive şi soluţii la problemele economice reale cu care se confruntă judeţul.

Prezent la eveniment, deputatul PC Georgică Dumitru subliniază importanţa consolidării relaţiei întreprinzătorilor cu autorităţile, ca o condiţie esenţială pentru dezvoltarea unui climat economic sănătos.

„Este foarte important să vorbim deschis despre problemele cu care cei care derulează investiţii private pe teritoriul judeţului se confruntă. Să venim, ori de câte ori este necesar, în întâmpinarea întreprinzătorilor, cu informări privind oportunităţile de afaceri de la nivel judeţean, dar şi facilităţile pe care administraţiile publice le pot acorda. La rândul lor, oamenii de afaceri trebuie „să-şi spună păsul” pentru a ne aduce la cunoştinţă blocajele ce trebuie îndepărtate. Aş dori, în mod special, să accentuez importanţa parteneriatului public – privat, în condiţiile în care orice întreprinzător are nevoie de infrastructură adecvată, fiind de datoria autorităţilor s-o asigure, iar comunităţile au nevoie de investiţii care să genereze locuri de muncă. În acest sens, în Dâmboviţa, numărul mare de Grupuri de Acţiune Locală care au obţinut finanţare, oferă cadrul propice pentru dezvoltarea acestor parteneriate, mai ales că finanţarea proiectelor se face din fonduri europene nerambursabile. În acest context, este crucială absorbţia fondurilor europene – şansa de care trebuie să profite atât comunităţile, promovând proiecte de infrastructura, cât şi mediul privat. Pentru a asigura o transparenţă cât mai mare a oportunităţilor de finanţare oferite de Guvern şi de programele Uniunii Europene, voi face demersuri de a aduce în judeţ colegii conservatori, membri ai Executivului. După cum se ştie, au fost în Dâmboviţa şi s-au întâlnit cu administraţia judeţeană doamna secretar de stat în Ministerul Economiei, Anca Laura Ionescu, domnul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Maria Grapini, dar şi Daniel Constantin, Ministru Agriculturii. Iar aceste vizite, vă asigur, vor continua”, a afirmat Georgică Dumitru.

  • ma che gargara!
    Consiliul Fiscal şi toată presa de specialitate spune cu cifre că “economia s-a PRĂBUŞIT la toate capitolele”… toate, dar TOATE veniturile bugetare sunt pe minus!
    CE ne-a trimis la plimbare cu programul de absorbţie a fondurilor alocate pentru 2014 – 2020, iar ministrul de resort este ocupat cu gagicile.
    mă, ameţiţilor, lăsaţi dracului “vizitele” şi faceţi ceva pentru ţară că vă paşte eutanasia politică! 🙁

leave a reply