Deputatul Radu Popa critică fosta și actuala conducere de la Primăria Pietrari. Au trecut trei rânduri de alegeri și drumul spre satul de pe deal este tot un calvar. VIDEO

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, critică dur actuala și fosta conducere a Primăriei Pietrari.

Dezvăluind că administrația are 8 milioane lei în cont pentru a repara drumul către satul de pe deal, o comunitate mică, dar căreia i se refuză de ani întregi accesul la civilizație, parlamentarul cere socoteală primarului și viceprimarului pentru această situație incredibilă de a nu fi organizat licitația și să dea drumul lucrărilor și modernizărilor mult așteptate de oamenii din zonă.

„Ieri am revenit la Pietrari, comuna buzunărită bine de Cornel Coman, devenit acum «băiat de aur» și ajunsă pe mâna altui cuplu de comici vestiți: Neacșu și Toader. Discuția asta e despre ei, ca administratori ai dezastrului și despre ei ca despre niște primari care au refuzat să-și facă treaba, deși nu le-a lipsit nimic. Primăria Pietrari are 8 milioane de RON în cont, alocare bugetară destinată reparației acestui drum. De ce nu au făcut licitație să-l repare? Acest mister doar ei îl pot lămuri. Când ne-am convins ca nu își fac treaba, noi i-am îndepărtat din echipă. Azi unul e pe la PNL și celălalt e «băiat de aur» și el, lângă Coman. PSD îl susține pe Mihai Nedelcioiu.

Împreună cu el, viitorul primar al comunei și cu Mihai Istrate, consilier județean, ne-am încumetat – acesta este cuvântul corect – să mergem în satul de pe deal (de pe coastă).

Aici își duce veacul o comunitate mică de oameni gospodari cărora le-a fost sistematic refuzat accesul la civilizație.

În videoclip veți putea vedea cum arată drumul care urcă din Pietrari până în satul de pe deal (de pe coastă) și, în timp ce urmăriți imaginile, să vă închipuiți cu ochii minții că acolo, într-o zi ar veni o ploaie mocănească și drumul s-ar transforma într-un calvar pentru mașini și oameni. Iar pe acest drum care desparte civilizația de satul de pe deal (de pe coastă), ar trebui să urce o mașină a salvării cu o viteză echivalentă cu disperarea unui bolnav cardiac.

Sau că pe drumul acesta inundat de nepăsare și de mocirlă ar trebui să urce o cisternă cu apă de câteva tone pentru a opri flăcările ce pot izbucni oricând într-una din casele de lemn. Și după ce ieșiți din acest exercițiu imaginar, dar plauzibil, am vă mai spun durerea părinților care ieri mi s-au plâns de faptul că micuții lor de 7-8-10-12 ani trebuie să ajungă la școală în fiecare dimineață pe acest drum și mulți dintre ei nu au mașini pentru ai duce până la școală… din păcate, din cauza acestei situații dezastroase a drumului autobuzul refuză să urce coasta dealului.

În România, rata abandonului școlar este printre cele mai mari din Europa: 17%!

În 2008, primarul Coman a împărțit pui stricați și a promis că va face drumul. În 2016 și în 2020, primarul Neacșu și viceprimarul Toader au mai împărțit un rând de promisiuni și drumul a rămas tot așa.

În 2024, dacă nu votezi să nu te plângi, Pietrari!”, a transmis deputatul social democrat Radu Popa.

leave a reply