Deputatul PSD Radu Popa, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: „Unirea este un proces care nu se încheie niciodată fiind un efort continuu de a împăca geografia economică cu tentația progresului, de a uni zonele mai defavorizate de comunitățile mai bogate și, astfel, de a construi România în spiritul unirii de la 1859”

164 de ani de la una dintre cele mai frumoase pagini de istorie a românilor !

Istoricul eveniment din 24 ianuarie 1859 este considerat a fi primul pas important spre înfăptuirea statului național unitar român prin unirea Moldovei și a Țării Românești sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești.

„Unirea de la 1859 a reprezentat momentul unirii Principatelor române sub același sceptru. Dar la 24 Ianuarie 1959 nu s-a încheiat unirea ci doar s-a semnat actul. Unirea este un proces care nu se încheie niciodată fiind un efort continuu de a împăca geografia economică cu tentația progresului, de a uni zonele mai defavorizate de comunitățile mai bogate și, astfel, de a construi România în spiritul unirii de la 1859.

De aceea, nouă ne revine datoria de a ne apleca mereu asupra trecutului, responsabilitatea civică de a respecta momentele fondatoare, esenţiale, care definesc istoria poporului nostru şi de a contribui, prin solidaritate, păstrând intactă comunitatea de limbă, credinţă şi cultură, la consolidarea statului român.

Dar, dincolo de dimensiunea politică a momentului, este important să nu uităm de puterea acestuia de a ne aduce împreună și de capacitatea politicienilor cu adevărat patrioți de a schimba mersul istoriei în favoarea țării lor”, a transmis deputatul PSD Radu Popa.

leave a reply