Deputatul PSD Radu Popa, despre criza energiei și a facturilor uriașe: „Cer public ministrului Energiei să renunțe la orgolii și să apeleze la specialiști”. Măsuri identificate pentru depășirea crizei din energie. VIDEO

Este nevoie urgentă de soluții aplicabile în criza energiei și a facturilor din România! Deputatul PSD Radu Popa continuă demersurile în acest sens și atrage atenția că politicienii trebuie să aibă un comportament responsabil și nu populist, situația fiind una alarmantă.

„E nevoie de schimbarea cadrului de contractare, respectiv trecerea la contracte bilaterale pe termen lung și impozitarea atât pe volume/cantități de energie vândute, cât și aplicarea unui impozit mare pe numărul de tranzacții. Asta ar duce, în final, la evitarea tranzacțiilor pe piața spot/pzu acolo unde se vinde 30-40% din energie cu prețuri de 40% mai mari. Rezultatul ar fi, evident, o scădere semnificativă a prețului energiei. Continui să spun: creșterea vine de la comportamentul sălbatic al producătorilor care au costuri de producție mici, dar vând cu profituri de 1000 (o mie) la sută”, a avertizat parlamentarul.

Pe de altă parte, deputatul social democrat atenționează că România se poate salva din această criză majoră, este însă nevoie de specialiști și de măsuri concrete, nu de populisme: „Politicienii trebuie să aibă un comportament responsabil și nu populist și poate că ceea ce spun eu aici nu mă face popular – legenda spune că trebuie să înjurăm furnizorii. Dar dacă vrem să scădem factura la energie asta nu o putem face cu onomatopei și nici cu populisme. E nevoie de specialiști, de vocile cele mai respectate din piața energetică și de mult curaj. Continui să spun că România se poate salva prin efortul conjugat al unor minți luminate și printr-un nesperat dar de la Dumnezeu. E greu, e foarte greu. Dar nu e imposibil. Cer public ministrului Energiei să renunțe la orgolii și să apeleze la specialiști. Traversăm cel mai greu moment din ultimii 30 de ani. E nevoie de specialiștii ANRE și de toate vocile respectate ale industriei pentru a găsi drumul spre soluții. Pentru salvarea României, nici un compromis nu e prea mare, nici un efort nu e prea mult. Dar Timpul e adevăratul nostru inamic”, a declarat parlamentarul PSD.

Deputatul social democrat, după discuții cu specialiștii din domeniul energiei, a identificat și prezentat o serie de soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru depășirea crizei, măsuri care să vină în sprijinul cetățenilor, IMM-urilor și nu numai.

leave a reply