Deputatul PSD, prof. Claudia Gilia: Protestul elevilor la București, „o lecție extraordinară. Ministrul Anisie ar trebui să intre în pământ de rușine”

Ana Maria Popescu 04/08/2020 0
Deputatul PSD, prof. Claudia Gilia: Protestul elevilor la București, „o lecție extraordinară. Ministrul Anisie ar trebui să intre în pământ de rușine”

Înainte cu puțin peste o lună de ceea ce ar trebui să însemne redeschiderea noului an școlar, în condiții dificile de pandemie de COVID-19, elevii sunt nemulțumiți, dar și derutați: Ministerul Educației încă nu a ieșit oficial cu un plan concret, ci doar cu tot felul de scenarii și variante, toate încă nesigure.

Reprezentanți ai Asociației Elevilor din București au protestat ieri în fața Guvernului și au cerut să li se prezinte soluții concrete pentru noul an școlar.

Protestul elevilor este considerat de către deputatul PSD de Dâmbovița, prof. Claudia Gilia, „o lecție extraordinară dată de o mână de tineri care nu cer ceva pentru ei, ci pentru colegii lor care nu au acces la învățământul online. În fața elevilor care cer șanse egale pentru cei mai puțin norocoși dintre ei, Ministrul Anisie ar trebui să intre în pământ de rușine. De ce doamna Anisie nu i-a întâmpinat cu apă chioară și pe elevi? De ce nu a ieșit să le spună că ea, ministrul educației, a refuzat alocarea a 6% din PIB către minister, pentru că ea nu are ce face cu banii? L-am ascultat pe Alex Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor Bucureşti şi Ilfov: «Într-o lună începe anul şcolar şi noi nu ştim nimic despre cum se va desfăşura, iar asta induce o panică în rândul elevilor şi părinţilor, pentru că toţi vrem să ştim dacă elevii vor merge la şcoală, dacă trebuie să ne pregătim cu resurse educaţionale. Este important să ştim că în acest moment nu li se pot asigura tuturor elevilor condiţiile pentru desfăşurarea orelor în format fizic». Abia când ai răspunsuri clare și rapide la întrebările elevilor te poți numi ministru! Anisie nu are! Copiii României trebuie să fie prioritatea oricărei guvernări!”, a transmis parlamentarul social-democrat.

Leave A Response »