Deputatul Pro România, Oana Vladucă, critică dur guvernul PNL pentru „cele mai grosolane abuzuri din istoria democrației românești”

Ana Maria Popescu 22/06/2020 0
Deputatul Pro România, Oana Vladucă, critică dur guvernul PNL pentru „cele mai grosolane abuzuri din istoria democrației românești”

Guvernanții liberali au reușit în câteva luni să-i depășească pe „frații lor” de la PDL în ceea ce privește disprețul și amatorismul cu care tratează problemele țării și criza actuală. Aceasta este concluzia la care a ajuns deputatul Pro România Oana Vlăducă, după ce a analizat situația în care se găsește astăzi țara și a văzut cum liberalii calcă în picioare orice norme de drept și orice limite constituționale.

Modul în care Guvernul liberal a încercat să fenteze Parlamentul privind decizia prelungirii stării de alertă, prin care se restrânge drepturi și libertăți fundamentale ale oamenilor, a fost dur criticat în cadrul unei conferințe de presă de deputatul Oana Vlăducă. Parlamentarul a atras din nou atenția asupra faptului că „jocul cinic” al PNL falimentează România cu fiecare zi ce trece și în care nu se face nimic pentru repornirea economiei.

„România parcurge, odată cu criza sanitară, una dintre cele mai profunde crize democratice din ultimii 30 de ani. Avem un Guvern care calcă în picioare orice norme de drept, orice limite constituționale. Este un dispreț atât de evident, pe care nu cred că l-am mai văzut la vreun partid, nici măcar la PDL, pe vremuri.

Subiectul îl cunoaștem: prelungirea stării de alertă, cu toate argumentele pro și contra pe marginea deciziei. O decizie care ar fi trebuit, în ultimă instanță, să aparțină Parlamentului României. Guvernul PNL – Orban a ignorat, însă, această obligație și a trimis Parlamentului doar decizia de prelungire „spre informare”. Probabil unul dintre cele mai grosolane abuzuri de putere din istoria democrației românești. Vorbim de o încercare de „fentare” a Parlamentului într-o chestiune care privește, din nou, RESTRÂNGEREA DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE ale oamenilor, lucru despre care Constituția îl prevede explicit. Iar apoi, deciziile Curții Constituționale l-au explicat în mai multe rânduri când au mai existat încercări de acest gen.

Senatorul Adrian Țuțuianu a vorbit despre argumentele pentru care PRO ROMÂNIA consideră că nu mai putem prelungi starea de alertă. Românii nu mai pot fi tratați ca niște cobai ai unui Guvern preocupat exclusiv de alegeri electorale și tunuri financiare și angajări ale tuturor rudelor prin ministerul dlui „Grindă”. Românii nu mai pot fi cobaii unui BLAT între PSD și PNL, blat care s-a (re)confirmat joi.

Pro România a solicitat, miercuri, încetarea de drept a stării de alertă şi a propus un proiect de hotărâre în acest sens. A fost, dacă vreți, o mutare a lui Victor Ponta care i-a forțat pe cei de la PSD să se descopere. Ceea ce au și făcut, joi, când Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde PSD are majoritatea, au respins propunerea Pro România privind încetarea de drept a stării de alertă. Mai e nevoie de alte explicații?

Eu cred că românii au înțeles că jocul ăsta cinic al PNL (ajutat de PSD) îi va afecta pe termen mediu și lung. România falimentează în fiecare zi care mai trece cu acești impostori la putere. Nu se vorbește de repornirea economiei, nu se vorbește de batjocura la adresa celor din HoReCa, nu se vorbește de locurile de muncă afectate. Dar vorbim despre alegeri și despre cum ar putea PNL să guverneze și după luna decembrie. Iar PSD pare foarte hotărât să-l ajute în acest sens”, a declarat deputatul Pro România, Oana Vlăducă.

 

Leave A Response »