Deputatul Georgică Dumitru susţine un proiect economic important pentru pomicultura dâmboviţeană

Deputatul PC Georgică Dumitru demonstrează, prin acţiunile întreprinse, că urmăreşte cu consecvenţă obiectivul major pe care l-a reafirmat la preluarea celui de-al doilea mandat de parlamentar – dinamizarea economiei judeţului.

Recent, parlamentarul de Dâmboviţa a anunţat public susţinerea unui proiect cu impact major asupra dezvoltării pomiculturii de pe Valea Dâmboviţei şi nu numai – trecerea Staţiunii Pomicole Voineşti din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa:

„Este un proiect pe care noi, cei de la PC, dorim să-l realizăm în următoarea perioadă. Pentru că investitorii mari, care pot crea locuri de muncă, se lasă aşteptaţi, dorim să ne îndreptăm atenţia către resursele pe care le avem la dispoziţie. De aceea, vin cu propunerea ca Staţiunea de Cercetare Pomicolă Voineşti să treacă din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole în subordinea Consiliului Judeţean. Ca argument principal, amintesc,în primul rând, starea actuală a Staţiunii care nu este tocmai bună. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de acolo am înţeles că sunt serioase probleme financiare. Apoi, practica din toate ţările europene este ca asemenea instituţii să fie susţinute la nivel de regiune şi mai puţin de la nivel central. Interesul major de a dezvolta zona pomicolă este al nostru, al judeţului. Ca atare dorim să investim în această staţiune, să putem ajunge competitivi pe piaţă. Administraţia judeţeană are cea mai mare capacitate la ora actuală de a accesa fonduri europene pentru programe investiţionale care să dea impulsul pentru ca această unitate să meargă în câştig şi să devină capătul unui întreg lanţ productiv în bazinul pomicol Voineşti. Prin PNDR sunt alocate 200 milioane de euro pentru reconversie şi înfiinţarea de livezi noi şi trebuie să profităm de această oportunitate. Am convingerea că parlamentarii de Dâmboviţa şi mă refer în primul rând la parlamentarii USL, vor fi alături de acest proiect care va fi susţinut, de asemenea, şi de preşedintele Consiliului Judeţean. ”, a declarat deputatul Georgică Dumitru.

Acest proiect a fost foarte bine primit de primarul comunei Voineşti, Gabriel Sandu. Acesta a explicat că, fiind vorba despre o staţiune de cercetare, legislaţia nu permite trecerea în subordinea primăriei. În schimb, prin hotărâre de guvern, Consiliul Judeţean poate prelua staţiunea în subordine şi poate aloca fonduri bugetare pentru susţinerea activităţii de producţie.”În perioada următoare – a explicat primarul Gabriel Sandu, vor fi alocate fonduri europene pentru reconversia livezilor şi înfiinţarea de livezi noi. Staţiunea Voineşti ar putea ajunge să producă puieţi pentru a acoperi necesarul de material săditor din Dâmboviţa, dar şi din alte judeţe. Este un proiect foarte bun şi doresc din tot sufletul să reuşească.”

leave a reply