Deputatul Corneliu Ștefan, despre motivele pentru care Guvernul Orban – PNL vrea anticipate. „Guvernul Orban, o bătaie de joc la adresa românilor”

Ana Maria Popescu 13/02/2020 0
Deputatul Corneliu Ștefan, despre motivele pentru care Guvernul Orban – PNL vrea anticipate. „Guvernul Orban, o bătaie de joc la adresa românilor”

Guvernul Orban pus la zid de președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan! În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul partidului, deputatul social democrat a făcut o „radiografie” a masurilor luate de liberali în cele trei luni de guvernare, masuri despre care susține cu argumente solide că au fost împotriva și nu în interesul românilor. De asemenea, liderul PSD Dâmbovița a vorbit și despre programele blocate de Guvern, dar și despre adevăratele motive pentru care liberalii își doresc alegeri anticipate.

Concluzia deputatului Corneliu Ștefan este aceea că Guvernul Orban – PNL „este o batjocură la adresa românilor”.

„PSD împreună cu UDMR a creat o majoritate în Parlament, la care s-au mai aliat și alți parlamentari de la alte formațiuni politice și printr-un scor de 261 voturi Guvernul a fost demis.

Ce s-a întâmplat după această demitere?

În primul rând, printr-o bătaie de joc la adresa democrației, a României și al românilor, a fost propus același prim-ministru, Ludovic Orban, acesta venind în fața Parlamentului cu aceiași miniștri.

Sfidarea și lipa de interes pentru români au dus țara în haos, fapt pentru care noi, cei din Partidul Social Democrat, am spus și o vom spune întotdeauna că nu vom lasă Guvernul PNL, interimar astăzi, să-și bată joc de investițiile din România sau de comunitățile de români.

Care sunt rezultatele care s-au răsfrânt asupra cetățenilor? În primul rând PNL nu dorește mărirea pensiilor, măsură pe care PSD o avea ca măsură prioritară în programul de guvernare.

În al doilea rând, PNL nu alocă bani pentru autostrăzi sau drumuri expres. PNL nu vrea să pună în aplicare legea care a fost inițiată și votată privind majorarea alocațiilor pentru copii, lege care a fost promulgată de președintele țării. Primul ministru a anunțat foarte clar că nu va pune în aplicare acest proiect.

PNL, prin intermediul ministrului Dezvoltării, transmite cu o nonșalanță gravă că nu vor mai avea bani pentru dezvoltarea României, nu vor mai avea bani pentru continuarea proiectelor de dezvoltare locală. Este o declarație iresponsabilă, PNL blochează astfel Programul Național de Dezvoltare Locală, program care funcționează din 2012 și până în prezent și care nu a ținut cont de culoarea politică pe care o au primarii care conduc comunitățile locale.

PNL nu dorește mărirea salariului minim pe economie, o altă măsură prioritară pe care noi, cei din PSD, am avut-o în programul de guvernare și a fost votată în Parlament în urmă cu un an și jumătate.

PNL nu dorește să pună în aplicare mărirea cuantumului tichetului de masă, așa cum noi, cei din PSD, acum trei zile am votat”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan.

 

Leave A Response »