Deputatul Corneliu Ștefan, demersuri la Ministerul Educației pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Palatului Copiilor din Târgoviște

Ana Maria Popescu 15/04/2019 0
Deputatul Corneliu Ștefan, demersuri la Ministerul Educației pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Palatului Copiilor din Târgoviște

Stimată doamnă ministru,

De mai multă vreme, județul Dâmbovița așteaptă sprijin financiar din partea instituției pe care cu onoare o conduceți, în vederea reconsolidării și conservării Palatului Copiilor din Târgoviște, o clădire de patrimoniu situată în inima municipiului, un loc unde, de-a lungul timpului, mii de elevi din județ au îmbinat pasiunea și talentul în diferite activități extrașcolare de natură tehnică sau culturală, obținând numeroase premii la competițiile pe diferite domenii.

Doamnă ministru,

Construcția în care funcționează Palatul Copiilor din Târgoviște are în spate o istorie frumoasă. Imobilul a fost ridicat în anul 1930, după planurile arhitectului italian Romano de Simion, la acea vreme, profesor al Facultății de Arhitectură din București.

Din 1948, odată cu naționalizarea, clădirea a fost recompartimentată, devenind, până în 1989, „Casa Pionerului”. În momentul de față, instituția, emblematică pentru municipiul Târgoviște, este deservită de 18 cadre didactice, care pregătesc copiii în cadrul a 16 cercuri de muzică, artă textilă, informatică, robotică, aeromodelism, literatură, dans sportiv, radio-orientare etc. Peste 1.500 de elevi vin aici cu dragoste și mare plăcere, atrași de pasiunile pe care le-au dezvoltat și cultivat cu sprijinul instructorilor.

Doamnă ministru,

Consider că, tocmai de aceea, se impune intervenția majoră a ministerului și a celorlalți factori de decizie, pentru a salva de la ruină nu numai această clădire de patrimoniu, ci instituția în sine.

Imobilul a avut de suferit din cauza cutremurelor din 1940 și 1977. Structura de rezistență a fost grav afectată, clădirea fiind acum cuprinsă în clasa I de risc seismic. Este nevoie, așadar, să fie realizate, de urgență, lucrări de reconsolidare și reabilitare, astfel încât să nu existe probleme pe viitor, iar copiii noștri să beneficieze în continuare de locul lor, de spiritul acestei instituții, care a sprijinit şi ea la crearea și întărirea unor personalități și caractere, a deschis porțile elevilor spre viitor.

În acest context, vă rog, doamnă ministru, să analizați cu atenție situația Palatului Copiilor din Târgoviște și să dispuneți alocarea de fonduri pentru salvarea acestei clădiri, oază de bucurie și pasiune a elevilor dâmbovițeni.

Solicit răspuns în scris.

 

                                                                 DEPUTAT

                                                          Corneliu Ştefan

 

Leave A Response »