Deputații și-au întrerupt vacanța pentru proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. Radu Popa: „Voi vota împotrivă”

Camera Deputaților este chemată astăzi în sesiune de vot pentru proiectul de lege privind autonomia ținutului secuiesc.

Proiectul este semnat și propus de un grup de parlamentari UDMR.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, a declarat că votează împotrivă: „Consider ca această formă de naționalism etnic este complet anacronică pentru Europa timpului pe care îl trăim.

Mai mult, forma legii UDMR nu oferă nici un beneficiu pentru minoritățile naționale.

Eu pledez pentru patriotism economic prin care să creștem și să susținem firmele românești care produc și, astfel, să creștem nivelul de trai al tuturor cetățenilor, indiferent de etnia lor. De aceea, la fel ca și colegii mei din PSD, voi vota împotriva legii UDMR.”

Decizia conducerii Parlamentului de a convoca şedinţa de plen vine după ce prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţa săptămâna trecută că a propus preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, să ia măsuri: „Am propus preşedintelui Camerei Deputaţilor să ia măsuri rapide astfel încât iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele PSD a adăugat că ”astfel de propuneri legislative izolate care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat democratic”.

leave a reply