Deputații au corectat ordonanța prin care Guvernul Cîțu a adus haosul în Institutul Cultural Român. Deputatul Ionuț Vulpescu, ex ministru al Culturii, cere o soluție definitivă înainte de vacanța parlamentară. VIDEO

Una dintre cele mai nocive Ordonanțe de Urgență a Guvernului din ultimii 30 de ani, care privește domeniul culturii, a fost corectată de Camera Deputaților. Este vorba de Ordonanța care „desființa” Institutul Cultural Român și lăsa fără salarii angajații instituției.

„Un amestec de amatorism, incompetență și rea voință a Guvernului Cîțu a făcut ca în ultimele săptămâni Institutul Cultural Român să își fi încetat, practic, existența. Cei aproape 200 de angajați nu și-au putut primi salariile, cele 18 reprezentanțe nu au putut funcționa, iar programele au fost suspendate. Pentru prima oară după Revoluție, ICR, parte a unei rețele europene, nu a putut organiza niciun eveniment de Ziua Europei. Ne-am făcut de râs și în cadrul rețelei globale EUNIC. Cam asta înseamnă „reformă” în viziunea actualei puteri.

Urmează votul Senatului, însă aceasta este doar o soluție provizorie. Ar trebui organizate cât mai repede audieri pentru o nouă conducere a Institutului, înainte de vacanța parlamentară. Altfel, riscăm ca întreaga situație de acum să se repete”, a declarat în plenul Parlamentului deputatul PSD Ionuț Vulpescu.

 

 

 

leave a reply