Deputat Oana Vlăducă: „Pro România nu va vota proiectul de buget în forma actuală propusă de Guvern”

Ana Maria Popescu 11/02/2019 0
Deputat Oana Vlăducă: „Pro România nu va vota proiectul de buget în forma actuală propusă de Guvern”

Parlamentarii Pro România, inclusiv cei din Dâmbovița, nu vor vota proiectul de buget, așa cum a fost propus de Guvernul Dăncilă. Anunțul a fost făcut de către deputatul Oana Vlăducă, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul județean al partidului, ocazie cu care a prezentat, pe scurt, câteva din motivele pentru care senatorii și deputații acestei formațiuni politice nu vor da un vot pozitiv proiectul de buget pe anul 2019. Parlamentarii ProRomânia sunt nemulțumiți de mai multe aspecte din proiectul de buget, iar la momentul dezbaterilor speră ca amendamentul privind suspendarea finanțării partidelor politice în anul 2019 să fie luat în seamă.

„Bugetul este fundamentat pe o creștere economică de 5,5%, care nu poate fi atinsă în opiniile tuturor insituțiilor de specialitate (Comisia Europeană, FMI, agenții de rating). Toți spun că vom avea o creștere de 3,5 – 3,8%.

Bugetul este fundamentat pe un curs euro-leu care a fost, deja, depășit. Bugetul de stat a fost construit pe un deficit de cca 36 miliarde lei (cca 8 miliarde euro). Pe înțelesul tuturor, dacă am admite că toate calculele și previziunile sunt corecte, statul român se împrumută în 2019 cu 8 miliarde de euro! Acest împrumut este dăunător pe termen scurt și lung…

Pro România a adus un amendament la buget, solicităm suspendarea finanțării partidelor pentru 2019 și banii să fie transferați către proiectele începute de Guvernul Victor Ponta în Republica Moldova și lăsate neterminate și pentru activități specifice pentru tineret și sport (ex: finanțarea sportivilor la Olimpiada paralimpică).

Bugetul nu răspunde nevoilor de sprijin pentru familiile tinere, alocațiile pentru copii nu se majorează. Ultima majorare a fost în 2015 și a fost acordată de Guvernul Ponta. Bugetul alocă aparent mai mulți bani către UAT-uri, dar transferă cheltuieli mult mai mari, cum ar fi cele cu asistența socială.

Acestea sunt doar câteva aprecieri, iar pentru toate aceste motive Pro România nu va vota proiectul de buget așa cum este el acum, așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu amendamentele”, a declarat deputatul Pro România, Oana Vlăducă.

 

Leave A Response »