Deputat Marian Țachianu: La Comisia de administrație s-a respins în bloc toate amendamentele. Din păcate, votul a fost unul nefericit pentru noi, pentru Țara Românească, pentru UAT-urile din România

Ana Maria Popescu 26/02/2021 0
Deputat Marian Țachianu: La Comisia de administrație s-a respins în bloc toate amendamentele. Din păcate, votul a fost unul nefericit pentru noi, pentru Țara Românească, pentru UAT-urile din România

Vot negativ pentru toate amendamentele la Legea bugetului s-a dat și în Comisia de administrație reunită, de la Senat și Camera Deputaților, acolo unde s-a votat „în bloc” și nici un parlamentar nu a avut „drept de apel”. Membru al Comisiei de administrație, deputatul PSD Marian Țachianu, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că ceea ce s-a întâmplat la așa zisele dezbateri pe Legea bugetului este total abuziv, întrucât niciun parlamentar nu a putut să susțină amendamentele propuse.

„S-au respins în bloc toate amendamentele propuse, nu a fost nicio discuție de Dâmbovița, de Prahova, absolut nici un fel de județ nu a intrat în discuție… S-a dat vot negativ pentru toate amendamentele. Din păcate, votul a fost unul nefericit pentru noi, pentru Țara Românească, pentru UAT-urile din România”, a declarat revoltat deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu.

,,Abordarea a fost aceeași în toate comisiile. Eu am participat la Comisia de Administrație reunită, Camera Deputaților și Senat, în cadrul căreia abordarea pe care au avut-o cei din coaliția de guvernare a fost una șocantă, după părerea mea, pentru că au venit cu niște reguli noi, ei având majoritatea în comisia respectivă. Practic nu s-a mai respectat niciun fel de cutumă chiar dacă și în mandatele anterioare, când Puterea a fost deținută de PSD, s-a practicat votul în bloc al unor amendamente, ieri s-a întâmplat ceva deosebit. Pe vremea PSD-ului se vota și în bloc, dar se discutau și unele amendamente care se considerau foarte importante mai ales în comisiile de specialitate, dar se dădea un vot pozitiv chiar dacă era un vot în bloc urmând ca în comisiile de fond să se stabilească ce amendamente trebuie să treacă și care nu. Ieri s-a întâmplat ceva abuziv, după părerea mea. Prima dată s-a propus să se voteze în bloc aceste amendamente, bineînțeles că noi am votat împotriva acestei propuneri, PSD și AUR. S-a votat în bloc, așa cum au discutat, au fost foarte multe dispute pe această metodologie de vot (…) Erau  peste 2000 de amendamente depuse la Ministerul Lucrărilor Publice, a fost prezent chiar ministrul Lucrărilor Publice care a prezentat în mare bugetul acestui minister. S-au respins în bloc toate amendamentele propuse, nu a fost nicio discuție de Dâmbovița, de Prahova, absolut nici un fel de județ nu a intrat în discuție… Într-un final lucrurile s-au întâmplat exact așa cum au vrut ei, s-a votat în bloc, s-a dat vot negativ pentru toate amendamentele. Din păcate, votul a fost unul nefericit pentru noi, pentru Țara Românească, pentru UAT-urile din România. Sincer sunt un pic dezamăgit și sceptic în ceea ce privește o chestiune reparatorie, că s-ar mai putea întâmpla ceva în Comisiile de Fond și în Plen. Eu sper să se întâmple, dar sunt sceptic în ceea ce privește reușita noastră de a avansa cu aceste amendamente”, a declarat Marian Țachianu, deputat PSD Dâmbovița.

Leave A Response »