Deputat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița: „Mica Unire reprezintă un mare exemplu de forță, de luptă, de eroism și dăruire”

Ana Maria Popescu 24/01/2020 0
Deputat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița: „Mica Unire reprezintă un mare exemplu de forță, de luptă, de eroism și dăruire”

România sărbătorește 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. La 24 ianuarie 1859 s-au pus, pentru prima dată, bazele unui stat național unitar român, prin unirea Moldovei cu Țara Românească și alegerea ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza, în ambele principate.

Cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, deputatul Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița a transmis un mesaj în care a pus accentul pe faptul că acest mare eveniment istoric este dovada clară că unitatea, bunele intenții, dăruirea și munca asiduă sunt argumentele trăiniciei poporului român, iar aceste valori ar trebui să stea și la baza tuturor acțiunilor din vremurile actuale.

„Sărbătorim Mica Unire înfăptuită în 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Un moment de cotitură pentru istoria neamului nostru, un imbold limpede al unității dorit de veacuri și care s-a materializat acum 161 de ani.

A fost semnalul puternic al izbăvirii noastre ca neam, ca popor. A fost un semnal clar pentru întreaga Europă că avem cu toții aceleași rădăcini, în toate provinciile despărțite de istorie, de valurile timpului.

Mica Unire reprezintă un mare exemplu de forță, de luptă, de eroism și dăruire. O dovadă clară că unitatea, colaborarea, bunele intenții și munca asiduă sunt argumentele supreme ale trăiniciei poporului român”, a transmis deputat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.

 

Leave A Response »