Deputat Corneliu Ștefan, președinte executiv PSD Dâmbovița: PNDL înseamnă în județul Dâmbovița 276 de proiecte contractate, care au o valoare totală de peste 810 milioane lei

Ana Maria Popescu 12/04/2019 0
Deputat Corneliu Ștefan, președinte executiv PSD Dâmbovița: PNDL înseamnă în județul Dâmbovița 276 de proiecte contractate, care au o valoare totală de peste 810 milioane lei

PNDL este fără doar și poate cel mai eficient și benefic program al Guvernului pentru sprijinirea dezvoltării localităților din județul Dâmbovița și din întreaga țară. Nu spunem noi acest lucru, ci primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, care în ultimii ani au derulat investiții importante pentru comunitățile locale prin acest program de sprijin guvernamental, al cărui mecanism funcționează se pare fără probleme și permite autorităților locale să dezvolte proiecte care din bugetul propriu ar fi fost foarte greu de implementat.

Sute de proiecte din județul Dâmbovița au primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, multe dintre ele au fost deja finalizate, altele se află în plin proces de execuție. Potrivit deputatului, Corneliu Ștefan, președinte executiv PSD Dâmbovița, la momentul acesta la nivelul județului sunt contractate prin PNDL 276 de proiecte, iar valoarea lor depășește 810 milioane lei.

„Ca o sinteză a Programului Național de Dezvoltare Locală la nivelul județului Dâmbovița, astăzi sunt 276 de proiecte contractate de unitățile administrativ teritoriale, proiecte care au o valoare totală de peste 810 milioane lei. Aceștia sunt bani care intră în județul Dâmbovița din partea Guvernului României, prin Ministerul Dezvoltării, prin acest Program Național de Dezvoltare Locală.

La nivelul județului nostru, pe PNDL, sunt 20 de proiecte pentru drumuri și poduri județene, 74 de proiecte pentru drumuri comunale și poduri, 23 de proiecte apă și canal, 74 de proiecte pentru instituții de învățământ, 40 de proiecte pentru dotări ale instituțiilor de învățământ, 23 de proiecte pentru dispensare, 1 proiect pentru centru cultural, 1 proiect pentru o piață publică, 4 proiecte pentru sedii de primării și 16 proiecte pentru iluminatul public din localitățile județului Dâmbovița. La aceste proiecte fie s-au început lucrările, fie sunt în faza de achiziție publică”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă.

 

Leave A Response »