Deputat Claudia Gilia:„Suntem mândri de experții români: 100% obiective atinse la Președinția Consiliului UE!”

România își încheie mandatul cu succes la președinția Consiliului Uniunii Europene. Deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia, a făcut un bilanț al celor 6 luni de mandat al României în fruntea Europei.

„Bilanțul primei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene a demonstrat că țara noastră este bine ancorată în gestionarea problemelor europene, are experți care înțeleg profund abordările pro-europene, arată că știm să evaluăm situațiile și să venim cu soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții fiecărui cetățean european, avem o administrație europeană solidă și bine specializată, care se implică activ în evoluția proiectului european.

În cifre, bilanțul arată impresionant:

  • 2500 de reuniuni și evenimente;
  • 90 de dosare legislative rezolvate în 90 de zile (până la finalul activității legislative a Parlamentului European);
  • 84 de Concluzii ale Consiliului UE;
  • S-au pus bazele Cadrului Financiar Multianual 2021-2027;
  • Au avansat dezbaterile privind gestionarea procesului Brexit;
  • S-au definit punctele Agendei Strategice 2019-2024.
  • Au fost formulate decizii concrete în domenii precum cel social, al energiei și schimbărilor climatice, al Pieței Unice Digitale, precum și al securității interne UE și Uniunii Economice și Monetare.

Astfel de rezultate te fac să fii cu adevărat mândru că ești român, că faci parte dintr-o generație care a contribuit la viitorul Uniunii Europene cu soluții concrete. Trebuie să le mulțumim tuturor specialiștilor care au pus umărul la acest rezultat, de la membrii Guvernului, până la primari și consilieri; de la experți din ministere, până la diplomați; de la IT-iști până la șoferi și bucătari. Cu ajutorul lor zeci de mii de europeni care au participat la toate evenimentele organizate în România au putut vedea țara noastră așa cum este: una europeană și profesionistă.

Ultima jumătate de an la șefia Consiliului UE va fi cartea de vizită a fiecărui român pentru următorii ani. România a demonstrat că are un cuvânt de spus la nivel european prin muncă și efort concret, nu doar prin declarații politice și poze făcute „pas cu pas” spre mese întinse. Trebuie să mulțumim Guvernului, mai cu seamă Premierului Viorica Dăncilă, care a coordonat tot acest mecanism extrem de complicat, dar care a funcționat excelent și să-i recunoaștem meritele, indiferent din ce tabără privim acest bilanț. Astăzi, putem spune că România s-a integrat pe deplin în UE!, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia.

leave a reply