Deputat Claudia Gilia: La mulți ani, Franța!

Ziua națională a Franței, aniversată pe 14 iulie, a fost sărbătorită, în avans, la ambasada acestei țări la București. La recepție au participat Sunt peste 200 de invitați, printre aceștia  numărându-se și deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză.

Aniversarea din acest an are loc sub semnul sezonului România- Franța, care de-a lungul a opt luni a cuprins peste 700 de evenimente menite să creeze o legătură mai apropiată între cele două țări.

„Am avut onoarea, în calitate de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză, să particip la recepția oficială, organizată de Ambasada Franței în România, cu ocazia celebrării zilei naționale a Republicii Franceze.

Pentru români, Franța reprezintă o națiune-soră, un partener sincer care ne-a susținut în cele mai grele momente ale istoriei.

Pentru foarte mulți romani este un model de la care ne inspirăm în cea mai mare parte a deciziilor noastre. Prietenia dintre popoarele noastre se vede și simte!

Mii de cetățeni francezi se simt în România ca acasă, așa cum mii de români au fost primiți cu brațele deschise la Paris.

La mulți ani, poporului francez! La mulți ani, culturii europene comune!

VIVE LA FRANCE! VIVE LA REPUBLIQUE!”, a declarat deputatul Claudia Gilia.

leave a reply