Deputat Carmen Holban. „Insistențele PSD de modificare a PNRR au avut rezultatele așteptate! Comisia Europeană a transmis statelor membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări în PNRR”

Comisia Europeană a transmis statelor membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări în PNRR. Acest lucru s-a întâmplat și în urma insistențelor, amendamentelor și negocierilor europarlamentarilor PSD, iar acum solicitările social democraților prin amendament potrivit căruia Planurile Naționale de Redresare și Reziliență pot fi modificate mai ușor, a fost transpuse în regulamentele europene.

„Insistențele PSD de modificare a PNRR au avut rezultatele așteptate!”, anunță deputatul PSD Carmen Holban, care susține că acum ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene are obligația să dea startul negocierilor pentru ca România să scape de plafonarea bugetului alocat pensiilor, dar și de prevederile aberante potrivit cărora termocentralele și minele de cărbune trebuie să fie închise.

„Este de neconceput ca pensiile a milioane de români să fie condiționate de o prevedere absurdă, țara noastră fiind obligată să plafoneze la 9,4% din PIB cheltuielile cu pensiile pentru următorii zeci de ani.

Tot prin această variantă a PNRR-ului, România este obligată să închidă termocentralele și minele de cărbune, în timp ce alte țări europene folosesc la capacitate maximă astfel de facilități pentru a le oferi cetățenilor lor energie electrică la un preț suportabil.

PSD, prin inițiativa europarlamentarilor Dan Nica și Victor Negrescu și cu o puternică susținere europeană, a determinat modificarea regulamentului acestui program.

În acest sens, Comisia Europeană a transmis statelor membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări în PNRR.

Acum, ministrul Marcel Boloș are obligația să înceapă, în cel mai scurt timp, negocierile pentru ca astfel România să scape de plafonarea bugetului alocat pensiilor și închiderea termocentralele și a minelor”, a transmis deputatul PSD Carmen Holban.

 

leave a reply