Deju nu se dă dus din scaunul de consilier!

Se spune că lipsa de demnitate este una dintre caracteristicile politicianului român – și unii se străduiesc să confirme zicerea.

Ales (două mandate!) consilier județean pe lista PDL, liderul Partidei Romilor, Vasile Moise zis DEJU și-a înfipt unghiile în scaunul de consilier și nu se dă dus din funcție, chiar dacă partidul care la aburcat în scaun nu-l mai vrea! Cu ceva vreme în urmă, PDL a retras sprijinul politic acordat lui Deju, ceea ce, în termeni legali, se traduce prin pierderea calității de consilier județean. Numai că una-i LEGEA, alta-i… politica!

Cu largul concurs al președintelui CJD, avocatul (?) Adrian Țuțuianu, care refuză să demareze procedurile legale privind înlocuirea consilierului non grata în propriul partid, Deju se agață cu disperare de orice pai care l-ar mai ține în ”jilț”, făcând să nu mai pară atât de deplasate aprecierile nu tocmai măgulitoare pentru minoritatea din care face parte Moise.

Ultima – în ordine cronologică – gogomănie comisă de Vasile ”Deju” Moise a fost întâmpinată cu zâmbete ”pe sub mustață” până și de consilierii USL. Zice Moise Vasile, Deju pe numele de scenă, că ar avea o patalama semnată de liderii PDL Târgoviște/Dâmbovița, respectiv Gabriel Boriga și Florin Popescu, în care stă scris că PDL ar fi revenit asupra decizie de retragere a sprijinului politic. Contactat telefonic, Florin Popescu a refuzat să comenteze, limitându-se la a respinge categoric afirmația lui Moise. La rândul său, Gabriel Boriga, președintele PDL Târgoviște a declarat pentru dambovita24.ro: ”este aberant să declari așa ceva. Dar, la USL și la cei care le țin trena, nu mă mai miră nimic. Trebuie să vă reamintesc de faptul că Deju are un ”frate” la CLM: Tudorică Răducanu. Și el membru al Partidei Romilor; și el ales pe listele PDL; și el menținut pe post cu votul USL, deși i-a fost retras sprijinul politic. Ce pot să spun este că ceea ce se întâmplă în acest caz se înscrie perfect în tabloul general al modului cum înțelege USL să respecte Legea și principiile democratice. Orice aș spune despre un asemenea comportament, asemenea oameni și asemenea ar fi inutil.”

Așadar, nici vorbă de retragere a… retragerii?! Așadar, Deju minte în plenul CJD?! Vai, ce surpriză!

leave a reply