Daniel Comănescu a fost exclus din PSD și schimbat de la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. Președintele PSD Dâmbovița a prezentat motivele excluderii

Ana Maria Popescu 09/02/2019 0
Daniel Comănescu a fost exclus din PSD și schimbat de la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. Președintele PSD Dâmbovița a prezentat motivele excluderii

Daniel Comănescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a fost exclus din Partidul Social Democrat și pierde astfel funșia de conducere de la nivelul forului administrativ județean. Decizia de excludere a fost luată astăzi, 9 februarie, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Județean, prezidată de președintele interimar al Organizației Județene PSD Dâmbovița, Rovana Plumb. La ședința Comitetului Executiv Județean au participat 121 de social democrați, membrii ai acestui forului de conducere, iar dintre aceștia 3 au votat împotrivă, 6 s-au abținut, iar restul de 112 au votat pentru excluderea lui Daniel Comănescu din Partidul Social Democrat. De asemenea, în cadrul Comitetului Executiv Județean al PSD Dâmbovița s-a decis ca Alexandru Oprea să se reîntoarcă pe scaunul de președinte al forului administrativ județean.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb a prezentat și câteva dintre motivele care au stat la baza deciziei de excludere a lui Daniel Comănescu din partid.

„A fost prezentat un raport în ceea ce privește activitatea pe care a desfășurat-o domnul Comănescu în calitate de președinte al Consiliului Județean… Sunt foarte multe întârzieri. Ca și om politic, pentru că nu a ajuns acolo, în funcția de președinte al CJD, de unul singur și prin faptul că a fost propus de către PSD Dâmbovița. Au fost identificate multe disfuncționalități, oboective care nu au fost realizate și cu care noi am venit în fața dâmbovițenilor în alegerile locale din 2016. Toate obiectivele acestea trebuiau să fie continuate, o parte dintre ele trebuiau să fie finalizate, nu a informat niciodată de când a fost ales președinte al CJD partidul, prin Biroul Politic Județean al cărui membru este de drept, conform Statutului, care sunt progresele înregistrate sau nu la nivelul Consiliului Județean. Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri de către Comitetul Executiv Județean pentru a putea în continuare să punem în mișcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiții pentru a putea veni cu o nouă abordare la nivelul administrației publice locale aici în Dâmbovița, pentru că dâmbovițenii au nevoie să știe care sunt prioritățile de dezvoltare în continuare, pentru că este nevoie de un sprijin și o informare continuă și permanantă pentru că banii vin atât din munca pe care o desfășoară fiecare aici la nivelul județului, dar și banii care vin de la bugetul de stat, inclusiv fonduri europene pentru a se putea realiza toate programele investiționale pe care ni le-am propus, inclusiv creșterea nivelului de trai, salarizare, pensii, asistență socială. Cam acestea sunt motivele excluderii, în mare, sigur că o să primească și motivarea în scris… Să fiți convinși că decizia a fost luată conform Statutului, atât a Articolului 30, aliniatele 3, 9, 11, cât și Articolului 38 din Statututul PSD care este în vigoare și care a fost adoptat anul trecut, în primăvară, de către Congres.

Orice membru de partid trebuie să știe că atunci când partidul îți cere să faci un pas în lateral, când partidul constată că e nevoie de tine într-o anumită poziție, ca membru al partidului trebuie să respecți anumite decizii. Nimeni nu poate să fie presat, pentru că domnul Comănescu presupun că nu a fost presat să devină președinte al Consiliului Județean, deci pe cale de consecință și ca și similitudine nu putea să fie presat să plece, dar sunt 3 luni în care am avut discuții încercând să-l convingem pe domnu Comănescu, fără presiuni, ce înseamnă calitatea de membru de partid, indiferent de familia politică din care facem parte. Din păcate, după 3 luni de discuții colegiale, fără presiuni, nu s-a înțeles din partea unui membru de partid că este nevoie să facă un pas în lateral și atunci s-a ajuns la această decizie”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb.

 

Leave A Response »