Dâmbovița. Situația repartizării elevilor la licee și școli profesionale pentru anul școlar 2019-2020

Ana Maria Popescu 12/07/2019 0
Dâmbovița. Situația repartizării elevilor la licee și școli profesionale pentru anul școlar 2019-2020

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița anunță situația repartizării elevilor de clasa a VIII-a participanți la admitere în licee și școli profesionale, pentru anul școlar 2019-2020.

Pentru învățământul liceal, filierele teoretică, tehnologică și vocațională, s-au aprobat, la nivelul județului Dâmbovița, 2968 locuri pentru învățământul de zi, 308 locuri pentru învățământul seral și 56 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 1596 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

Dintre elevii cu medii de admitere, participanți la Evaluarea Națională 2019, s-au înscris la Admitere în etapa I, din județ sau din alte județe, 2710, care au completat opțiuni  pentru ADMITEREA COMPUTERIZATĂ, 280 au fost înscriși la licee cu specializări vocaționale, 588 înscriși la învățământul profesional și 29 admiși pe locurile speciale pentru rromi. 248 elevi au exprimat opțiuni pentru continuarea studiilor în alte județe, iar 585, în situație de corigență, sunt posibili candidați pentru etapa a II-a de admitere.

În prezent, există un număr de 143 candidați nerepartizați, deoarece nu au completat un număr corespunzător de opțiuni, iar repartizarea acestora se va rezolva în etapa de situații speciale, când vor putea alege dintre cele 65 locuri libere pentru liceu și 1008 la școala profesională. Pe aceste locuri pot depune opțiuni și elevii care participă în etapa a II-a, până la 1 august, după care toți elevii de clasa a VIII-a se pot bucura de vacanța de vară.

 

Leave A Response »