„Curățenie” în dosarele pe Legea 416 la Târgoviște. 19 „chiulangii” au ajutoarele sociale tăiate, iar scutirile medicale au scăzut de 10 ori în 4 ani

Ana Maria Popescu 22/01/2021 0
„Curățenie” în dosarele pe Legea 416 la Târgoviște. 19 „chiulangii” au ajutoarele sociale tăiate, iar scutirile medicale au scăzut de 10 ori în 4 ani

Fuga de muncă și scutirile fără temei sunt două chestiuni cărora primarul Târgoviștei le-a declarat „război” încă din primele zile de când a ajuns în fruntea administrației municipale.

Este bine știut că, de-a lungul anilor, primarul Cristian Stan a făcut „curățenie” în maldărul de dosare de asistență socială, mulți dintre beneficiari neînțelegând că pentru sumele primite de la stat este nevoie, așa cum spune legea, să presteze un anumit număr de ore de muncă obligatorie.

Luna trecută, potrivit edilului, 19 persoane, beneficiari din municipiul Târgoviște ai Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, au pierdut dreptul la ajutor social, din cauza refuzului de a efectua orele de muncă obligatorii.

 

Totodată, primarul Cristian Stan a precizat: „Luna aceasta, municipiul Târgoviște a înregistrat și cel mai mic număr de scutiri medicale aferente asistaților sociali, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numărul de adeverințe medicale de scutire de efort a scăzut la 32, în condițiile în care, spre exemplu acum 4 ani, numărul adeverințelor era aproape de 10 ori mai mare.

În paralel, în aceeași perioadă de referință, s-a redus semnificativ și numărul dosarelor în plată, de la 457 la 271 în acest moment”, a arătat edilul.

 

Leave A Response »