Curățenia de Paști, în parcul Chindia

Chiar dacă prognoza meteo nu este prea încurajatoare pentru zilele ce vin, municipalitatea nu a renunțat la planul privind curățenia și modernizarea în cel mai mare parc al municipiului, parcul Chindia.

La începutul acestei săptămâni, gabriel Boriga, primarul Târgoviștei, a prezentat jurnaliștilor acțiunile care se derulează și în această zonă, sub semnul lunii curățeniei. “Suntem în luna curăţeniei şi dăm un nou exemplu de cum se face treabă la Târgovişte. Parcul Chindia este unul dintre simbolurile oraşului nostru, este un loc cu care ne mândrim. Am început să schimbăm ghivecele cu unele ecologice, care au un aspect modern. De asemenea, a fost schimbată toată instalaţia electrică din parc, nu mai există niciun cablu care să traverseze parcul. Avem 40 de stâlpi noi de iluminat, o reţea întreagă refăcută, îngropată în pământ şi care denotă un caracter modern. Am schimbat coşurile de gunoi, deocamdată doar pe esplanada principală, urmează să le schimbăm în tot parcul. Se lucrează şi la refacerea băncilor. Este un parc de nota 10, în care invit în fiecare zi din săptămână, pe târgovişteni şi pe dâmboviţeni să petreacă ore plăcute. Parcul Chindia vă oferă tuturor o oază de relaxare în condiţii moderne”, le-a spus Boriga jurnaliștilor, susținut și de viceprimarul Ciprian Prisăcaru: Se fac toate eforturile ca acest loc frecventat să fie curat, modernizat.De la an la an se fac modernizări, parcul n-a rămas în urma altor locuri foarte frecventate din municipiu. Îi aşteptăm pe târgovişteni, dar mai ales pe turişti să treacă prin această oază de verdeaţă. Noi suntem pregătiţi să îi primim cu tot dragul”,

Potrivit șefului administrației municipale, de săptămâna viitoare. vor începe și lucrările la pontonul de pe lacul Chindia. De asemenea, în viitor, pe platoul din zona Brotăcei, se vor amenaja alte puncte de atracţie: un orăşel al copiilor, cu figurine în mărime naturală cum ar fi Mickey Mouse, Pluto, Donald, ceea ce va constitui un adevărat centru de atracţie pentru copii, în acea zonă.

leave a reply