Creșterea pensiilor cu 40% votată de PSD, declarată constituțională de CCR

Ana Maria Popescu 13/01/2021 0
Creșterea pensiilor cu 40% votată de PSD, declarată constituțională de CCR

Curtea Constituțională (CCR) a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea pentru aprobarea rectificării bugetului de stat pe anul 2020, care prevede, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Judecătorii Curții Constituționale a României au respins sesizarea Guvernului făcută în data de 13 octombrie a anului trecut privind rectificarea bugetară care stipula creșterea pensiilor, după ce în data de 22 septembrie Parlamentul a votat pentru această majorare, amendament adus de către Partidul Social Democrat la Legea Pensiilor.

„CCR a decis astăzi că bunăstarea votată în Parlament, în luna septembrie a anului trecut, este constituțională. Am votat pentru majorarea cu 40% a pensiilor, dar Guvernul a atacat legea care prevede aceste majorări. Fără succes, însă! Este obligația Guvernului să asigure resursele necesare aplicării legii.

Totuși, în ciuda constituționalității legii, astăzi, apostolii liberali ai sărăciei spun că vor majora pensiile cu doar 8%, nu cu 40% cât a decis Parlamentul. Austeritate este cuvântul de ordine al actualei puteri!”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

 

Leave A Response »