CORNELIU ŞTEFAN: “Judeţul Dâmboviţa se poate dezvolta prin intermediul celor două oportunităţi de finanţare recent lansate”

Într-o scurtă discuţie avută cu consilierul judeţean, Corneliu Ştefan, acesta ne-a declarat ca au fost lansate ghidurile de finanţare pentru Priorităţile de investiţii 3.1 şi 5.1, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

De curând au fost lansate două noi Ghiduri de finanţare din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Este un prim pas făcut în demararea celui mai important program de finanţare cu bani europeni. Este vorba de Ghidul de finanţare pentru Prioritatea de Investiţii 3.1 – OPERAȚIUNEA A – CLĂDIRI REZIDENȚIALE şi Prioritatea de Investiţii 5.1 – CONSERVAREA, PROTEJAREA, PROMOVAREA ŞI DEZVOLTAREA PATRIMONIULUI NATURAL ŞI CULTURAL. Judeţul Dâmboviţa se poate dezvolta prin intermediul celor două oportunităţi de finanţare recent lansate. Aceste două surse, se adresează în special Unităţilor Admnistrativ Teritoriale din mediul urban.

Cu ajutorul priorităţii 3.1 se pot reabilita termic blocurile,  se poate reabilita și moderniza instalaţia de distribuţie a agentului termic. De asemenea se pot  repara/înlocui centralele termice de bloc/scară, se pot achiziționa și instala sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri solare termice şi panouri solare electrice.

Vă  spun că este o şansă mare pentru judeţul nostru, iar Municipiile Târgovişte şi Moreni şi oraşele Fieni, Pucioasa, Răcari, Găeşti, Titu nu trebuie să o rateze.

Cealaltă oportunitate de finanţare va contribui la dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural al judeţului nostru. Având în vedere trecutul puternic încărcat de istorie pe care il are judeţul Dâmboviţa, această şansă trebuie fructificată la maxim. Se pot restaura, consolida, proteja şi conserva monumentele istorice ale judeţului Dâmboviţa atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

Aşteptăm cu nerăbdare următoarele oportunităţi de finanţare, interesul cel mai mare fiind pentru cele care vor ajuta la dezvoltarea IMM-urilor.” a declarat consilierul județean, Corneliu Ștefan.

  • Investitii, locuri de munca , sprijinirea celor care vor sa faca ceva! Asta este solutia. Altfel, un oras in care cel mai mare angajator este spitalul judetean , NU ARE NICI-UN VIITOR! Incet-incet , Tirgovistea se depopuleaza, se provincializeaza intr-un mod vizibil si accelerat. Daca nu se depaseste mizeria morala locala a conducatorilor , nu se trece de etapa furtului organizat, de etapa hidoasa a neprofesionalismului si a imposturii de partid, in 10 ani , nu o sa mai aveti NIMIC. Nici ce fura , nici pe cine conduce !

leave a reply