Corbii Mari: A început montarea structurii metalice a podului peste râul Argeș, la Ungureni.

După ce firma care a câștigat inițial contractul de execuție s-a dovedit a fi depășită de situație, neavând resursele, nici umane și nici în ceea ce tehnologia de lucru, pentru continuarea lucrărilor, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a decis că este mai bine să treacă la aplicarea clauzelor contractuale și să dea șansa unei alte societăți să lucreze la construcția podului peste râul Argeș, la Ungureni, comuna Corbii Mari. Și se pare că decizia a fost una corectă și de bun augur… Noul constructor a reluat lucrările la pot în luna octombrie 2021, iar astăzi ele se află într-un stadiu avansat de execuție.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și primarul localității, Ionuț Bănică, sunt în permanență cu ochii pe constructor, verifică periodic pe teren stadiul și calitatea lucrărilor, iar astăzi șeful CJD a anunțat că a început montarea structurii metalice a podului.

„A început montarea structurii metalice a podului de peste râul Argeș din comuna Corbii Mari!

Podul, deosebit de important pentru oamenii din zonă, având în vedere că se află pe DJ 701, are o lungime de 277 de metri și o lățime de 9 metri, din care 7 metri sunt destinați părții carosabile, unde vom avea două benzi pe sens.

Imediat după finalizarea acestei etape, constructorul va trece la amenajarea efectivă a căii de rulare, realizarea trotuarelor și a elementelor de iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de peste 9.400.000 de lei, iar sursa de finanțare este Programul Național de Dezvoltare Locală”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.  

La acest moment circulația pe pod este închisă.

leave a reply