Constantin Cozma, consilier municipal PSD: Salariații de la COS Târgoviște, de mâine în preaviz și, peste o lună, fără locuri de muncă. „Ar trebui să iasă acum liderul liberal să le spună cum s-a folosit de problemele lor pentru a-și crea capital de imagine, să le spună în față că a avut nevoie doar de voturile lor”

Ana Maria Popescu 22/02/2021 0
Constantin Cozma, consilier municipal PSD: Salariații de la COS Târgoviște, de mâine în preaviz și, peste o lună, fără locuri de muncă. „Ar trebui să iasă acum liderul liberal să le spună cum s-a folosit de problemele lor pentru a-și crea capital de imagine, să le spună în față că a avut nevoie doar de voturile lor”

Astăzi, 22 februarie, se termină perioada de șomaj tehnic pentru salariații de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, de mâine se vor emite deciziile de preaviz, iar dacă statul nu va prelua activele COST, peste 1200 de oameni vor rămâne în maxim o lună fără locuri de muncă.

Consilierul municipal social democrat Constantin Cozma a tras astăzi în cadru unei conferințe de presă un semnal de alarmă și a cerut liderului PNL Dâmbovița, senatorului Virgil Guran, „să pună Combinatul pe picioare”, așa cum am promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare de anul trecut.

„În calitate de consilier local, aș dori să tratăm subiectul Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Zilele trecute, am aflat de la președintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, că:

«1. Administratorul judiciar al COS Târgoviște, anunță că șomajul tehnic se va prelungi doar pana la data de 22 februarie 2021, după care va emite decizii de preaviz. Asta înseamnă ca dacă statul nu preia activele productive ale COS Târgoviște, în circa o lună de zile, salariații vor pleca definitiv în şomaj.

  1. Timpul ne presează și este momentul ca oamenii de onoare să declare public propria poziție față de COS Târgoviște, salariații combinatului, Târgoviște și dâmbovițeni… ÎNTR-UN MOD SIMPLU ȘI ÎN CUVINTE PUȚINE….fără lozinci și declarații stufoase și inutile!»

Anul trecut, în plină campanie electorală, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, anunța că a rezolvat situația celor peste 1000 de angajați ai COS-ului. Aici, există o contradicție în termeni. Nicolae Dragodănescu cere ca oamenii de onoare să-și declare public poziția față de combinat, dar eu spun că onoarea și liderul PNL, cel puțin în acest caz, al oamenilor de la COS, nu au nicio legătură. Ar trebui să iasă acum liderul liberal și să le spună cum s-a folosit de problemele lor pentru a-și crea capital de imagine, să le spună deschis, în față, că a avut nevoie doar de voturile lor. A ieșit Virgil Guran, în noiembrie anul trecut, și a declarat: „Guvernul nu doar că a salvat locurile de muncă ale celor 1200 de salariați, care riscau să rămână pe drumuri, dar a anunțat intenția fermă de a repune pe picioare COS”

Mai spunea domnul Guran «că va redeveni o companie performantă, capabilă să genereze beneficii pentru comunitate și pentru economia națională în ansamblu. Dragi dâmbovițeni, am început cu COS Târgoviște, dar nu ne oprim aici! Programul de guvernare al PNL este șansa de dezvoltare pe principii sănătoase.» Da, ați început să puneți și Combinatul, și România pe picioare, domnule Guran. Mulțumită dumneavoastră, se vor emite decizii de preaviz pentru cei care au mai rămas la Combinat. De asemenea, în calitatea dumneavoastră de senator, vă aduceți aportul la politicile de austeritate care vor afecta și județul Dâmbovița.

Pe de altă parte, aș dori să-i transmit domnului Guran să nu își uite parola de la contul de Facebook. Pagina sa de socializare este singurul lucru care îl mai leagă de Dâmbovița. Nu a trecut o singură dată să discute cu colegii săi parlamentari dâmbovițeni despre nevoile și proiectele benefice acestui județ. A mințit în campanie, a luat voturile, și-a pus bocceluța în spate și a plecat. Îl vor mai vedea dâmbovițenii peste 4 ani, la următoarele alegeri”, a transmis consilierul municipal PSD Constantin Cozma.

 

Leave A Response »