Consiliul Județean Dâmbovița a mai făcut un pas important pentru construirea parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Cu votul unanim al consilierilor județeni, a fost predat către CNI terenul pe care urmează să fie construită noua parcare.

În ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, de ieri, 27 noiembrie, s-a mai făcut un pas important pentru construirea parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște!

Cu unanimitate de voturi a fost aprobată predarea către Compania Națională de Investiții a terenului pe care urmează a fi ridicată parcarea, în aceeași hotărâre Consiliul Județean Dâmbovița asumându-și cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, Compania Națională de Investiții urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia.

„Parcarea din curtea spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri.

Aici vor fi stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități.

Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei.

Totodată, Consiliul Județean Dâmbovița va construi alte 500 de locuri de parcare în Târgoviște. Pe terenul Consiliului, în imediata apropiere a Dâmbovița Arena, vor fi:

-493 locuri de parcare, 46 dintre acestea fiind pentru automobilele electrice;

-23 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;

-29 de locuri pentru motociclete;

-peste 100 de locuri pentru biciclete.

Un prim calcul ne arată că vom înființa peste 800 de noi locuri de parcare în municipiul Târgoviște”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

leave a reply