Consilier local PDL și director de publicație online, săltat de polițiștii bucureșteni (Video)

 

Bogdan Simion, directoul unei publicatii dâmbovițene online și consilier local PDL în comuna Vulcana Pandele, a fost reținut de polițiștii bucureșteni sub acuzația că a șantajat mai mulți primari din județ. Bărbatul ar fi obţinut foloase materiale injuste, sumele variind între 200 și 500 de lei lunar/contract încheiat cu primăriile ale căror edili erau șantajați.

 

Potrivit reprezentantilor poliției, bărbatul  de 41 de ani este suspectat că, în perioada noiembrie 2012 – martie 2013 ar fi şantajat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cu scopul de a-i determina să încheie contracte de publicitate pentru a obţine astfel foloase materiale injuste. Suspectul ar fi contactat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa, cărora le-ar fi propus să încheie contracte de publicitate. Întrucât aceştia au refuzat, suspectul a publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i determina să încheie respectivele contracte. Ulterior, pentru a evita publicarea altor astfel de articole, o parte dintre primari au încheiat contractele de publicitate, astfel articolele denigratoare au fost înlocuite cu unele positive.

 

Mai mulți primari dâmbovițeni au sesizat autoritățile competente după ce, spun ei, au fost contactați și amenintați cu publicarea unor materiale compromițătoare de către Bogdan Simion, directorul www.dambovitanews.ro. În replică, acesta a declarat că nu i-au fost communicate încă acuzațiile pentru care este cercetat.

 

Anchetatorii au efectuat două percheziții domiciliare de unde au ridicat mai multe bunuri, iar suspectul a fost condus la sediul IGPR pentu audieri.

 

leave a reply