Congresul PSD, din 29 februarie, amânat din cauza Coronavirusului

După ce în România a fost confirmat primul caz de infectare cu Coronavirus, Partidul Social Democrat amână Congresul în cadrul căruia urma să-și aleagă o nouă echipă de conducere. Liderii PSD au anunțat că „siguranța și sănătatea oamenilor sunt prioritare”, acesta fiind motivul amânării evenimentului politic.

Conducerea interimară a PSD a remis și un comunicat de presă în care expune în mod clar motivele care au stat la baza amânării Congresului din 29 februarie.

„Congresul PSD se amână, siguranța și sănătatea oamenilor sunt prioritare

Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie. Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice.

Conducerea interimară a Partidului Social Democrat”.

La Congresul de sâmbătă, 29 februarie, ar fi trebuit să participe și o delegație a PSD Dâmbovița formată din 53 de lideri, parlamentari și aleși locali ai partidului, condusă de președintele Corneliu Ștefan.

 

leave a reply