Cinematograful „Independența” din Târgoviște se redeschide de „Zilele Cetății”. „Sunt convins că cinematograful are un loc special în inimile târgoviștenilor. Abia aștept să-l redeschidem și să-l utilizăm” (Cristian Stan, primarul Târgoviștei)

Au debutat și lucrările de modernizare și sistematizare a infrastructurii stradale din zona Cinematografului „Independența”!

Acestea sunt ultimele lucrări rămase de executat, iar primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, dă asigurări că acestea vor fi finalizate până de „Zilele Cetății”, atunci când cinematograful va fi redeschis publicului.

De altfel, întreaga zonă face obiectul unui amplu proces de reabilitare. Potrivit edilului vor fi oferite locuitorilor din zonă, dar și publicului cinematografului, peste 100 de locuri suplimentare de parcare, rezultate din amenajarea zonei din jurul cinematografului care până acum a fost împrejmuită ca și organizare de șantier, dar și din lărgirea și reabilitarea suprafeței carosabile aferente arterei de legătură dintre Bulevardul Libertății și Bulevardul Mircea cel Bătrân.

Totodată, o parte din parcarea care anterior deservea exclusiv instituțiile administrative din zonă, va deveni parcare deschisă.

Primarul Cristian Stan este convins că Cinematograful „Independența” va deveni un loc foarte frecventat de târgovișteni, atât de cei nostalgici, cât și de tineri, mai ales că la momentul acesta nu mai există nicio sală de cinema funcțională în municipiu.

După redeschidere, Cinematograful „Independența” va fi administrat, în primă fază, de Teatrul Municipal (Tony Bulandra), biletele vor putea fi cumpărate și online, iar filmele care vor rula vor fi de actualitate, din box-office.

„Au început lucrările de reabilitare a tramei stradale din jurul Cinematografului Independența. Este vorba de lucrările de realizare a parcării care va deservi Cinematograful Independența, a străzii din vecinătate, astfel încât zona respectivă să fie puțin sistematizată. La momentul „Zilelor Cetății” cinematograful va fi finalizat, vom avea încă un obiectiv de investiții important pentru municipiul Târgoviște. Vom aproba în următoarea ședință de Consiliu Local și înființarea unui serviciu special pentru gestionarea Cinematografului Independența… Sigur că în primă fază Teatrul Municipal se va ocupa de ceea ce înseamnă gestionarea cinematografului, vom vedea pe parcurs dacă vom găsi o altă modalitate de administrare, deocamdată Teatrul Municipal se va ocupa de cinematograf.

Eu sunt convins că va fi un loc foarte frumos și va fi frecventat de târgovișteni. Cinematograful Independența este un simbol al municipiului Târgoviște și mă bucur că în cele din urmă, dintr-o ruină în mijlocul orașului, cinematograful a fost transformat într-un cinema, într-o sală multifuncțională, într-o sală care are toate dotările și veți vedea că va arăta foarte bine și în interior. Sunt multiple intervenții nu numai pe zona de reabilitare efectivă a clădirii, ci și pe ceea ce însemnă un cinematograf modern, așa cum trebuie să fie în zilele noastre.

În acest moment nu știu dacă mai există cinematografe funcționale în municipiul Târgoviște, dar chiar dacă mai sunt Cinematograful Independența sunt convins că are un loc special în inimile târgoviștenilor, fiind așa un simbol al orașului, care la un moment dat reprezenta poate singurul punct de atracție din acest oraș. Poate unii vor intra pentru prima dată, cei mai tineri, în Cinematograful Independența, eu abia aștept să-l redeschidem și abia aștept să-l și utilizăm. Repet, întreaga zonă va fi sistematizată, va avea și o parcare, nu vor fi foarte multe filme pe zi, vom vedea și în funcție de cerere cum se va face acest lucru… Se vor putea cumpăra bilete și de pe online, va fi ceva foarte modern și în acord cu ceea ce se întâmplă acum pe piața cinematografiei. De asemenea și filmele vor fi unele de actualitate, din box-office, modalitate de plată și așa mai departe este o cotă parte din valoarea biletelor, așa că vom vedem cum îl va pune în valoare și îl vom face cât mai atractiv pentru târgovișteni.

Finanțarea este prin Compania Națională de Investiții, el trebuie să fie cinematograf, dar sala multifuncțională permite organizarea mai multor activități. Vom vedea ce evenimente culturale va putea organiza și Teatrul. Vom încerca să utilizăm potențialul și pe zona aceasta culturală, dincolo de vizionarea de filme”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

leave a reply