Centrul de zi destinat copiilor din familii defavorizate, inaugurat la Poiana. Conducerea PSD Dâmbovița, alături de primarul Marian Șerban și de locuitori, la momentul inaugural.

Ana Maria Popescu 14/09/2020 0
Centrul de zi destinat copiilor din familii defavorizate, inaugurat la Poiana. Conducerea PSD Dâmbovița, alături de primarul Marian Șerban și de locuitori, la momentul inaugural.

Centru de Îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc, inaugurat astăzi la Poienița, comuna Poiana. Finanțat de Ministerul Muncii, proiectul are o valoare de 350.000 lei, bani din care s-a construit clădirea centrului și s-au asigurat dotările necesare. Suplimentar, Primăria Poiana a alocat 150.000 lei din bugetul local pentru lucrări de amenajare a terenului și racordarea la rețelele de utilități.

Centrul inaugurat astăzi, 14 septembrie, are o capacitate de 20 de locuri și este destinat exclusiv copiilor care provin din familii defavorizate, selectarea acestora urmând a se face în urma unei anchete sociale ce va fi realizată de specialiștii din cadrul unității administrativ teritoriale.

În cadrul Centrului de Îngrijire de zi, copiii vor primi o masă caldă, vor putea să-și facă temele în prezența unui cadru didactic, să participe la numeroase activități educative și să beneficieze de consiliere.

„După ce își vor termina cursurile la școala din centru, copii vor fi aduși la centru cu microbuzul școlar. Centrul de zi oferă copiilor care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea unei mese pe zi, activități de tip after-school, educație, recreere, socializare, activități privind dezvoltarea deprinderilor de viață și orientare școlară”, a declarat primarul comunei Poiana, Marian Șerban.

La evenimentul de inaugurare a Centrului au participat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan, președintele executiv al PSD Dâmbovița, senator Titus Corlățean, președintele CJD, Alexandru Oprea, deputatul PSD Claudia Gilia, vicepreședintele CJD, Alin Manole, dar și inspectorul școlar general adjunct al ISJ Dâmbovița, Cristina Stroe.

„Când vrei, se poate! Acest lucru s-a văzut cel mai bine astăzi în comuna Poiana, acolo unde am participat la inaugurarea Centrului de îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc. Primarul Șerban Marian, alături de echipa sa de consilieri locali social-democrați, nu i-a uitat pe cei mici care, din diferite motive, nu au pot avea parte acasă de îngrijirea necesară vârstei lor. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Poiana reprezintă un act de normalitate și consider că astfel de inițiative trebuie să se regăsească în toate localitățile dâmbovițene unde este nevoie de astfel de centre. Felicitări echipei de la primăria Poiana condusă de primarul Șerban Marian. Se demonstrează, încă o dată, că nevoile oamenilor primează acolo unde sunt primari ai PSD Dâmbovița. În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține astfel de inițiative menite să aducă un plus în viața dâmbovițenilor”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, deputat Corneliu Ștefan.

„Orice obiectiv cu caracter școlar, educațional și social în același timp care este inaugurat reprezintă un efort. Este nevoie, mai ales la nivelul comunităților locale să fie realizate astfel de obiective. Centru arată excepțional, există familii mai nevoiașe care au nevoie de un astfel de sprijin”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

„Este un moment important astăzi pentru comunitatea din comuna Poiana. Este, încă o data, o reliefare a faptului că primarul și Consiliul Local, prin toate proiectele pe care le-au gestionat la nivelul localității au avut în centrul preocupării nevoile omul și nevoile omului. Acest proiect denotă preocuparea pe care administrația a avut-o pentru copii de aici”, a adăugat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Leave A Response »