”Cei 700 de la Termica”

Falimentul de facto al societății Termica SA a forțat administrația municipală să găsească soluții alternative pentru încălzirea școlilor, grădinițelor, instituțiilor și locuințelor sociale din municipiu, care erau racordate la sistemul centralizat de termoficare. Soluția, propusă încă din vara anului 2012, a fost montarea centralelor individuale (de bloc/instituție, nu de… apartament!) și a fost adoptată prin votul CLM, cu anumite modificări față de propunerea originală, în vara anului 2013, în timp ce acceptul privind achiziționarea propriu-zisă de centrale a fost dat de CLM în urmă cu aproximativ două săptămâni! În aceste condiții, s-a declanșat o cursă contra cronometru pentru ca centralele să fie instalate înainte de sosirea iernii. În tot acest iureș, soarta a 700 de familii, care nu vor mai primi căldură de la Termica și nici nu vor beneficia de centrale termice de la primărie, a fost aproape cu totul ignorată. E drept, cele 700 de apartamente sunt răspândite în tot orașul și ar fi fost imposibil să li se monteze centrale termice de bloc, așa cum s-a întâmplat în cazul locuințelor ANL, însă problema există și este gravă. Mai grav este că cei ce au majoritatea în CLM nici măcar nu au binevoit să se intereseze de soarta lor. Câți dintre cei amenințați de gerul iernii sunt în imposibilitatea de a-și asigura surse alternative de încălzire, nu se știe. După cum nu se știe nici câte familii din cele 300 trăiesc din ajutoare sociale. Cel puțin, nu știe liderul grupului consilierilor locali ai USL. Veţi spune că nu este nicio problemă, la urma urmelor un consilier municipal nu le poate şti pe toate. Greşit. Dl Cristian Stan, preşedinte PSD Târgovişte, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al PSD Dâmboviţa, liderul grupului consilierilor USL din CLM Târgovişte ar trebui să cunoască în detaliu situația, ca unul care, mai bine de un an de zile, a condus grupul majoritar din Consiliul Municipal, blocând un proiect care ar fi rezolvat încă de anul trecut problema Termica.

Dl. Cristi Stan ”încă nu are cifrele”, dar le va avea. Probabil prin martie, când va da colțul ierbii iar soarele primăverii va suplini indolența unora. Dl. Cristian Stan se vrea primar al municipiului, chiar s-a lansat într-o prematură și lipsită de sens ”campanie” electorală, bătând cartierele municipiului în lung și în lat, încercând să pară interesat de problemele oamenilor. Nu-i prea iese, oamenii nu pot fi duși cu vorbe mieroase, de avocățel pus pe căpătuire.

Dl. Cristi Stan, ca și toți ”factorii de decizie” (a se citi Consiliul Local Municipal), ar trebui să înțeleagă că, în vremurile astea pustiite de criză, să lași 700 de familii literalmente ”în fundul gol” (pardon de expresie!) în pragul iernii, e CRIMĂ!

leave a reply