Ce ii face atat de speciali pe oamenii cu grupa sanguina O?

Grupa sanguina O este mostenita de la stramosii nostri vanatori prin definitie.

Persoanele cu aceasta grupa sanguina joaca un rol important in societate. Calitatile lor definitorii sunt o buna abilitate de conducere, implicarea, devotamentul si buna concentrare. Aceste persoane sunt puternice, energice si productive. Slabiciunile lor sunt hiperactivitatea, impulsivitatea si iritabilitatea, mai ales atunci cand depun mult efort in conditii de stress. Cu alte cuvinte, sunt iuti la manie atunci cand sunt stresate.
Alimentatia improprie, inactivitatea fizica, obiceiurile nesanatoase, sau conditiile de stres le fac mai susceptibile la dereglarile metabolice, inclusiv la rezistenta la insulina, hipotiroidism si obezitate. Mostenirea genetica, insa, le creste sansele de a deveni persoane puternice, increzatoare, productive, longevive si optimiste.
Ce caracteristici te fac unic?

Ce ii face atat de speciali pe oamenii cu grupa sanguina O?Grupa sanguina O te predispune si la o serie de boli precum ulcerul si disfunctiile tiroidiene. Persoanele cu aceasta grupa de sange au, adeseori, niveluri scazute ale hormonilor tiroidieni si de iod, cel din urma fiind un element chimic al carui scop unic este acela de a regla nivelurile hormonilor tiroidieni. Efectele acestui deficit se concretizeaza prin obezitate, retentie de lichide si oboseala cronica.
Aceste persoane au, de asemenea, niveluri mai ridicate de acid gastric decat cele cu alte grupe sanguine. Din acest motiv, sunt mai predispuse la iritatii si ulcere stomacale.

In Japonia, grupele sanguine sunt corelate de multa vreme cu diferite tipuri de personalitate. Astfel, n-ar fi exclus ca, in societatea nipona, inclusiv grupa sanguina sa fie un criteriu de selectie in ocuparea unei slujbe! Persoanele cu grupa de sange O sunt considerate a fi responsabile, implicate, devotate, organizate, concentrate pe scop, constiincioase si practice. Se crede ca acestea poseda o buna capacitate de orientare si ca intruchipeaza buni logicieni. Aceste trasaturi, potrivit culturii nipone, deriva din faptul ca stramosii lor au fost vanatori iscusiti, care au trebuit sa isi ascuta simtul observatiei, al orientarii in spatiu si al adaptarii la mediu pentru a supravietui.
Stresul poate fi inclusiv o consecinta a acceselor de furie si a hiperactivitatii. Persoanele cu aceasta grupa sanguina sunt mai predispuse la comportamente distructive pe fond de oboseala, depresie sau plictiseala. Printre aceste comportamente distructive se numara si jocurile de noroc, setea de distractie, asumarea de riscuri si impulsivitatea. Daca ai grupa de sange O, este bine sa eviti cafeina si alcoolul. Cafeina poate fi foarte nociva pentru tine, din moment ce creste nivelurile de adrenalina si noradrenalina din sange, care deja sunt mai ridicate in cazul tau.
Miscarea este esentiala pentru aceste persoane datorita efectelor sale relaxante asupra intregului organism. Comparativ cu alte grupe sanguine, grupa O reclama un stil de viata activ pentru a putea mentine o sanatate si o stare emotionala buna. Este indicat sa faci miscare cam de trei-patru ori pe saptamana.
Ce ii face atat de speciali pe oamenii cu grupa sanguina O?
Cea mai indicata forma de miscare este cea aerobica. Asadar, fa exercitii de gimnastica aerobica timp de 30-45 de minute pe zi, cel putin de patru ori pe saptamana.
Stabileste-ti cat mai clar obiectivele, indiferent daca sunt pe termen lung sau scurt, pentru a putea evita reactiile impulsive atunci cand se apropie termenele limita. Adopta si implementeaza aceste schimbari de stil de viata in mod treptat.
Consuma toate mesele, chiar si gustarile, stand la masa. Mesteca incet si mananca intr-o maniera cat mai relaxata.
Evita sa iei decizii importante sau sa cheltui bani atunci cand esti stresat. Daca esti supraponderal, respecta un program regulat de miscare. Din nou, este foarte important sa faci miscare timp de 30-45 de minute pe zi, de cel putin patru ori pe saptamana!

leave a reply