Cămin Cultural inaugurat la Cobia, în ultima zi a „Zilelor Județului Dâmbovița”. Maestrul Gheorghe Zamfir a tăiat panglica inaugurală alături de autoritățile locale și județene.

Dar făcut locuitorilor comunei Cobia în ultima zi a „Zilelor Județului Dâmbovița”! Duminică, 4 iunie, la Cobia, în prezența unor invitați de seamă, a fost inaugurat căminul cultural din localitate, o investiției de peste două milioane lei realizată cu fonduri prin Compania Națională de Investiții.

Pentru că noul așezământ cultural îi va purta numele, maestrul Gheorghe Zamfir a venit special ieri în județul Dâmbovița pentru a transmite urările sale de bine dâmbovițenilor și pentru a tăia panglica inaugurală alături de primarul comunei, Marin Manda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, prefectul județului, Claudia Gilia.

„De acum înainte, aici, în acest cămin cultural vom organiza numeroase evenimente. Știți foarte bine, de-a lungul anilor, comuna noastră s-a dezvoltat frumos, am realizat multe împreună. Mai sunt încă lucruri de făcut însă, vă asigur de faptul că le vom realiza împreună”, a transmis Marin Manda, primarul comunei.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, le-a reamintit cobienilor că localitatea lor a fost binecuvântată de Dumnezeu cu valori și obective unice în țară și în lume care trebuie prețuite și pentru care trebuie să mulțumim mereu divinității. De asemenea i-a asigurat pe locuitorii comunei și autoritățile locale de sprijinul forului administrativ județean în toate proiectele de dezvoltare a localității.

„Este un eveniment deosebit de important pentru comunitatea dumneavoastră mai ales pentru că vorbim de o investiție în cultură într-o localitate binecuvântată de Dumnezeu. În primul rând îl aveți pe Gheorghe Zamfir, un nume unic în lume, un nume care face cinste României, Gheorghe Zamfir care este cel mai bun ambasador al țării noastre în toate colțurile lumii. Aveți aici câteva repere, nu județene, nu naționale, ci internaționale. Mai aveți mănăstirea și bisericuțele de lemn.

Vă felicit pentru realizarea de astăzi și vă asigur de tot sprijinul meu și al colegilor mei în toate proiectele de viitor”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Prezent la momentul inaugural, fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, astăzi deputat PSD de Dâmbovița, le-a vorbit celor prezenți despre simbolistica zilei în care se inaugurează așezământul cultural, despre valorile inestimabile ale comunei și despre cât este de important ca acestea să fie prețuite și promovate în lume.

„Ultima zi a ediției din acest an a Zilelor Județului Dâmbovița, județul căruia îi datorăm totul. Pentru că astăzi sunt Rusaliile, astăzi Biserica noastră sărbătorește Pogorârea Sfântului Duh sau Ziua Cincizecimii, se spune Cincizecime pentru că sunt 50 de zile de la Înviere, atunci când Duhul Sfânt s-a pogorât peste Sfinții Apostoli și s-a întemeiat Biserica. Astăzi, simbolic, s-a întemeiat Biserica, de astăzi oamenii sunt împreună. Ecclesia, în greacă, înseamnă a fi împreună. Așa cum suntem noi în această zi la Cobia. În acea zi, Sfinți Apostoli au devenit martorii și propovăduitorii Învierii, așa cum noi în aceste zile suntem martorii și mărturisitorii unei tradiții extraordinare pe care o are acest județ. În 1982, aveam 6 ani, am văzut un film care se desfășura la New York… Coloana sonoră a acelui film, care se cheamă „A fost odată în America”, aparținând marelui regizor Sergio Leone, aparține unui om care este înnobilează această după-amiază, cel mai important ambasador pe care îl are județul Dâmbovița în lume, Maestrul Gheorghe Zamfir. Am înțeles la 6 ani că talentul, deși are origini, este universal. Dacă ai ceva de spus lumii, oriunde te naști, poți s-o faci… Lecția lui Gheorghe Zamfir, asemenea lecției altor mari dâmbovițeni, arată că avem un județ cu pământ bun, un pământ cu sămânță de talent extraordinară pe care trebuie doar să-l organizăm… Inaugurăm un cămin cultural… Rețineți această sintagmă, „cămin cultural”, cămin ne duce cu gândul la familie, la  fi împreună, la biserică. Nu putem să rezolvăm nimic de unul singur, avem nevoie de a fi împreună, avem nevoie de un cămin… Iar cultural este ceea ce rămâne în această țară. Dacă Dumnezeu e cu tine, cine e împotriva ta? Trebuie să înțelegem că nimic nu rămâne pe lumea asta din ceea ce e material, ci doar ceea ce este spiritual. Este on lecție pe care și ediția din acest an a Zilelor Județului Dâmbovița o transmite și sunt sigur în asentimentul tuturor, deja pregătim ediția din anul următor… Să vă bucurați de această zi și de județul care ne-a născut și ne-a dus în lume, asemenea lui Gheorghe Zamfir”, a transmis deputatul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii.

leave a reply