Bursă a locurilor de muncă, organizată special pentru persoanele cu dizabilități

Ana Maria Popescu 03/12/2018 0
Bursă a locurilor de muncă, organizată special pentru persoanele cu dizabilități

Astăzi, 3 decembrie, la nivel mondial se sărbătorește „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”, eveniment marcat pentru prima dată în anul 1992.  Pentru a marca această zi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa și cu sprijinul DGASPC Dâmbovița a organizat, „Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități”, sub egida „O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități”.

Au fost prezenți 8 agenți economici, care au oferit 25 de locuri de muncă, din care 22 pentru persoanele cu dizabilități:

Posturile „puse la bătaie” de angajatori au fost: agent turism, economist, referent, operator calculator, agent curățenie și muncitor necalificat.

La eveniment au participat 39 de persoane din care 32 cu dizabilități, iar angajatorii au selectat 12 persoane în vederea încadrării în muncă, din care 9 cu dizabilități.

Prin această bursă a locurilor de muncă, organizatorii doresc să conștientizeze la nivelul societății problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, dar și să promoveze o imagine pozitivă a acestora, în vederea valorificării potențialului pe care aceste persoane îl reprezintă.

„Firmele sunt încă reticente în a angaja persoane cu handicap, deși beneficiază de anumite facilități fiscale. Trebuie să înțelegem că nu toate persoanele cu dizabilități sunt persoane limitate, fără posibiliăți de a participa la activități importante, însă pentru a putea atinge aceleași condiții de trai ca și ceilalți cetățeni, persoanele cu nevoi speciale au nevoie de mai mult sprijin din partea comunității.

În ceea ce privește protecția persoanelor cu dizabilități, în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protrecția Copilului Dâmbovița, sunt 18284 persoane care beneficiază de drepturile oferite de certificatul de încadrare într-un grad de handicap, din care 16770 adulți și 1514 copii.

Pentru persoanele cu dizabilități, sunt oferite servicii de informare, consiliere și mediere socială,  servicii de zi, în vederea integrării în societate, sau servicii de protecție într-un centru rezidențial, în cazul în care nu s-au identificat posibilități de menținere în familie și comunitate. Astfel, toate persoanele au drepturi egale și trebuie să beneficieze de șanse egale de integrare socio-economică” a declarat directorul DGASPC Dâmbovița, ing. Cristiana Bucur.

Leave A Response »