Breaking News: Costi Ana – candidatul PSD la Primaria Pucioasa?

Constantin Ana Constantin Ana

Nici nu am intrat in anul electoral ca deja se anunta candidaturi. Constantin Ana, consilier judetean si director al RAR Dambovita, si-a anuntat intentia de a candida la alegerile pentru primaria Pucioasa, ce vor avea loc in 2016.

Acesta a profitat de faptul ca zilele acestea au avut loc zilele orasului Pucioasa, localnicii fiind prezenti  in numar foarte mare in parcul central, si a impartit un pliant de prezentare, unde isi explica decizia de a candida si critica la adresa actualului primar, Danut Badau.

Iata mesajul transmis comunitatii:

Un proiect de suflet – Pucioasa, casa noastra

Dragi prieteni,

Mesajul meu către dumneavoastră pornește cu emoție și convingere, în același timp. Emoție – pentru că nu e ușorsă le vorbesc oamenilor în mijlocul cărora am crescut și m-am educat. Convingere – pentru că am încredere în voi și încapacitatea de a „citi” un om dincolo de cuvinte. Eu sunt Ana Constantin Emilian, locuitor al orașului Pucioasa, legat cufamilia și întreaga viață de acest oraș față de care am o datorie.

Și acesta este sensul demersului meu. Încurajat de cele mai puternice argumente și din dorința de a răspunde într-unfel conștiinței și apartenenței la această comunitate,  vreau să vă anunț intenția mea de a candida pentru funcția dePRIMAR al orașului Pucioasa.

Am judecat  cu mintea  și  cu sufletul  înainte  să  iau această  decizie.  M-am consultat  cu  familia,  am vorbit  cu prietenii, am analizat de zeci de ori ideea înainte de a mi-o asuma. Dar dincolo de orice, am privit în jurul meu și m-amîntristat. Oglinda ultimelor două mandate de primar în Pucioasa este, din păcate, una murdară, urâtă și bolnavă.

Îmi  aduc aminte cum,  în  anii  de  facultate,  mândria  mea de  puciosean era  întreținută  de  felul  în  care  colegi,profesori, oameni din alte părți ale țării vorbeau despre orașul nostru. Erau cuvinte frumoase și sincere, care îți insuflau unfel de patriotism autohton nealterat. Acele cuvinte s-au pierdut, însă, în ultimii ani, s-au risipit într-un haos administrativjenant și s-au transformat în ocări la adresa comunității.  Dar ce vină are comunitatea pentru că o administrație defileazăsub steagul disprețului față de oamenii simpli? Ce vină are comunitatea pentru că administrația tratează cu lehamitesolicitări  legitime ale cetățenilor? Ce vină are comunitatea pentru că administrația este incompetentă și  lacomă,sfidătoare și disprețuitoare? În sfârșit, ce vină are comunitatea, ce vină aveți dumneavoastră pentru că un primarnu-și respectă locuitorii și îi tratează ca un moșier pe argații lui?

Nu, dragi prieteni, vina nu e a comunității și ar fi nedrept ca aceste pete să se răsfrângă asupra noastră din cauzecare nu ne aparțin.

Și atunci, ce ne rămâne de făcut? Să ne resemnăm și să privim în continuare la degradarea iremediabilă a acestuioraș? Să ridicăm din umeri și să ne predăm unui sistem care atât așteaptă? Să închidem ochii și să suportăm în continuaremojicia și lipsa de respect a unui primar învechit în rele?

Eu cred că nu astea sunt răspunsurile pe care le vrem pentru noi, pentru părinții și copiii noștri și pentru toți aceiacare mai au un strop de speranță în dezvoltarea acestei urbe. Este motivul pentru care mi-am asumat candidatura pentrufuncția de PRIMAR la alegerile din 2016 și vreau să vă am pe toți parteneri în această provocare.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți  despre mine e acela că sunt,  probabil, un politician atipic șiincredibil de sincer. Nu vă voi promite că o să mut munții din loc, nu vă voi vinde iluzii cu lapte și miere și nici minciuniprefabricate. Eu sunt trăitor în mijlocul vostru și obrazul meu trebuie să rămână nepătat! Ce vă pot promite, totuși,este o altfel de abordare, un parteneriat de suflet între mine și dumneavoastră. Vreau ca relația Primar – Comunitate săredevină una civilizată și deschisă tuturor! Vreau și cred că pot să transform Primăria din cazemata care este astăzi într-oinstituție transparentă, subordonată cetățeanului și nevoilor acestuia. Eu vin la Primărie nu doar ca să câștig niște alegeri, cipentru a construi o echipă dedicată trup și suflet, 24 de ore din 24, acestei comunități!

Dar pentru asta, repet, e nevoie de susținerea și parteneriatul vostru.  Dacă vă voi avea alături de mine, suntconvins că nimeni și nimic nu poate să ne oprească! Dacă vom decide că acesta e drumul corect, nimeni și nimic nuvă va putea deturna votul! Dacă vom decide că suntem o echipă, nimeni și nimic nu ne va atinge!

Cred în comunitatea oamenilor din Pucioasa, cred în puterea lor de a mai spera, măcar o dată, și cred, ca nimenialtul, că merităm ceva mai mult pentru orașul nostru. Despre proiecte și planuri de viitor, vom avea timp să discutăm însăptămânile și lunile care urmează. Acum e timpul să dăm un semnal categoric că Pucioasa își depune candidatura pentru aredeveni orașul frumos de odinioară.

Cu sinceră prietenie,

Ana Constantin Emilian

Ramane de raspuns la o singura intrebare:  Daca pana in 2016, PSD si UNPR, nu vor mai forma o alianta, cine va fi candidatul UNPR-ului la Primaria Pucioasa? Ne punem aceasta intrebare, stiind ca unul din cei mai activi membri din Pucioasa al partidului condus de Oprea, este chiar mama lui Constantin Ana, Maria Ana, fostul viceprimar al orasului.

 

leave a reply