Bătaie de joc! Amendamentele la buget ale administrației de la Târgoviște, respinse în totalitate. PNL și USR au întors spatele târgoviștenilor și unor investiții importante

Ana Maria Popescu 26/02/2021 0
Bătaie de joc! Amendamentele la buget ale administrației de la Târgoviște, respinse în totalitate. PNL și USR au întors spatele târgoviștenilor și unor investiții importante

Toate amendamentele Primăriei Târgoviște la Legea bugetului de stat, depuse prin parlamentarii PSD de Dâmbovița, au fost respinse, Guvernul și deputații și senatorii de la PNL și USR nedorind să susțină niciunul dintre proiectele majore ale municipiului reședință de județ. Cu alte cuvinte parlamentarii PNL și USR de Dâmbovița au întors spatele târgoviștenilor, aceștia respingând la vot toate solicitările administrației târgoviștene. Nu au fost de acord să prindă în Legea bugetului de stat sume nici pentru Stadionul Eugen Popescu, nici pentru modernizarea și extinderea Școlii „Radu cel Mare”, nici pentru modernizarea unor străzi din municipiu, dovedind, potrivit primarului Cristian Stan, că nu le pasă de nimic în afară de propriile interese și ale clientelei de partid.

„Legea bugetului de stat este cel mai important act normativ pe care Parlamentul îl aprobă anual, o lege a bugetului de stat propusă de PNL, USR, UDMR, care se materializează într-o bătaie de joc la adresa județului Dâmbovița și a municipiului Târgoviște. Mai mult decât atât, înțeleg că au fost respinse toate amendamentele care au fost propuse de parlamentarii PSD Dâmbovița, la solicitarea administrațiilor publice locale. Am avut și eu, ca primar al municipiului Târgoviște, câteva amendamente, unul din acestea se referea la finanțarea unui proiect de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare”, altul se referea la un proiect de modernizare a unor străzi din municipiu, un alt proiect se referea la Stadionul Eugen Popescu, la finanțare pentru reabilitarea stadionului, că tot a fost așa o temă de campanie, însă niciunul din amendamente nu a fost luat în calcul, parlamentarii USR, PNL, inclusiv cei de Dâmbovița, votând împotriva acestora. Păi nu este ipocrizie? Nu este bătaie de joc? Nu e dispreț? Aveau ocazia de a ieși dintr-o disciplină d-asta de partid păguboasă și a face într-adevăr ceva pentru locuitorii municipiului Târgoviște. Dar nu au făcut, pentru că este importantă directiva de partid, este mai importantă alocarea clientelară a resurselor decât interesele oamenilor, pentru că despre asta discutăm.

M-am uitat puțin pe buget… Anul trecut municipiului Târgoviște, din echilibrarea pe TVA, a primit zero lei, deși numai dacă ne gândim puțin la proiectele cu finanțate europeană și la celelalte investiții, vom vedea că numai din Târgoviște, plăți făcute de către Primăria Târgoviște, pleacă către bugetul de stat aproximativ 120 milioane lei, dacă ne raportăm la cota de 19%, valoare facturi plătite numai de Primărie. Nu mai vorbesc de TVA-ul plătit de către firme, cetățeni, din municipiul Târgoviște. O să cer la Direcția Generală a Finanțelor Publice să văd și eu care este suma plătită, pentru că de întors către târgovișteni nu s-a întors nimic. De asemenea, am văzut că și pe total buget, discutăm anul acesta, în comparație cu anul trecut, de un minus de 41 de milioane lei pentru județul Dâmbovița. În acest context, înțeleg că actualul Guvern pur și simplu nu este interesat în nici un fel de județul Dâmbovița.

Păi cum să nu avem dificultăți financiare în contextul în care anul trecut Guvernul PNL-USR nu a acordat nici un ban pe echilibrare, din TVA, municipiului Târgoviște?! Cum să nu fie dificultăți în contextul în care nicio investiție majoră pentru municipiu nu este finanțată de către Guvern?! Toate acestea sunt realizate din bani de la bugetul local. Din păcate nu există altă soluție…”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »